6 сигнала за изборни нарушения в прокуратурата, първият дошъл от Берлин

Общо 6 сигнала, свързани с изборния процес, са подадени в прокуратурата в Разград по време на предизборната кампания, в деня за размисъл и изборния ден досега. Това съобщи за Разград24/7 окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Първият сигнал е пристигнал на 30 май по електронна поща. Подателят твърди, че живее в Берлин, но съобщава за нарушения в Топчии, Каменар, Ясеновец и Дряновец. Според него в тези населени места бизнесмени притискат хората и е налице корпоративен вот. Преписката е изпратена в Районна прокуратура, все още  тече срокът за произнасяне по нея.

В същия ден е получен и още един сигнал за купуване на гласове в Разград. По него има произнасяне за отказ от образуване на разследване.

В прокуратурата е получен и сигнал за неправомерна агитация срещу областния управител, който е и кандидат за народен представител. Заради това, че има имунитет, преписката е изпратена в Софийска градска прокуратура, която не се е произнесла на този етап.

Образувано е досъдебно производство за счупения стъклопакет на партиен офис, за който съобщихме през седмицата.

Още два сигнала са пристигнали през последните 24 часа – единият е за лепене на плакати на автобусна спирка в Осенец в ден за размисъл, а по другия е образувана проверка.

One Reply to “6 сигнала за изборни нарушения в прокуратурата, първият дошъл от Берлин”

  1. Как от години раздава пари областния управител чак сега има сигнал за него къде бяха до сега пазят ли го

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *