6 септември – 12 септември 2021 г.

Разград

Една седмица като започне с почивен ден и всички я намираме за много симпатична.

Да ви кажа, само за новинарите е малко кофти, защото в почивните дни новините са кът и ето сега обобщаваме една по-постна седмица, ама знаеш ли, може в обзора и мазнинка да намерим.

Та седмицата започна с национален празник – Деня на Съединението и с отбелязването му семпло, но празник е, не може да се подмине.

Това бе и последният ден преди влизането в сила на заповедта на здравния министър за по-строги противоепидемични мерки.

Съответно и хората на площада не бяха много, но този път е обяснимо с COVID-а.

И има защо, понеже тия дни вече върви слух, който май е верен, че самодейна група от региона се върнала наскоро от фестивал в друг град и всички пеещи баби са се натръшкали болни от Коронавирус.

Цифрите в ежедневната статистика растат ката ден, общо болните са вече над 300, всеки трети е на болнично лечение, което означава, че всичките обявени преди десетина дни 101 болнични легла за COVID в трите лечебни заведения в Лудогорието са заети.

И при цялата тая ситуация пак взеха да засичат нарушители на карантината.

Не че нарушаването на всеки възможен закон не е национален спорт.

Да се чудиш как понякога успяваме да се представим добре пред чужденците.

Ето тая седмица наше момче – културистче от Разград – пило кафе с принц Уилям в Лондон.

И не само това, а и получило награда за добрата си работа като пожарникар.

Ние трети ден чакаме да ни отговори на въпроси за това събитие и предисторията му, за да ви разкажем на вас, но май ще си останем с чакането, пък вие винаги можете да се информирате от медии, които копи-пействат Фейсбук постове без много да се задълбочават, за всеки влак си има пътници, ние опитваме да поддържаме вагон-ресторант с по-богато меню.

С награди тази седмица се похвалиха и малките спортисти от най-новия клуб в Разград – брейкърите спечелиха общо 4 медала от национален турнир.

Със рутинна победа ни зарадва „Лудогорец” в събота и вече логично води в класирането само с пет изграни мача, а отборите след него са играли по 7.

Ману се завърна вихрено и вече знаем, че и в групите на Лига Европа имаме кой да вкарва, след като по неведоми причини не картотекирахме Ихинио Марин.

С Кирил Десподов пък само можем да се гордеем, дори и да не вкарва всеки пък, асистенциите му са около 60-70% от гола, а в събота вкара и дузпа без хич да се притесни от лазерчетата, които моряците светкаха в очите му и които съдията, на когото също светкаха, не забеляза.

Вече е ясно кога ще са изборите и започват внушенията към суверена, в случая местен, ама той гласува и за парламент, и за президент.

Та някак случайно точно сега се появяват коментари и сигнали за отдавна известните факти за 2 милиона санкции по европроекти от предходния кметски мандат, обаче се намеква и натвърдва дори, че настоящата общинска управа носи отговорност, което няма как да е вярно.

За съжаление единственото вярно в сигнала е, че ощетените сме всички ние, гражданите, които понякога правят леки грешки в избора си, пък понякога после се поправят.

Ето сега пак ще имаме право на избор.

Обаче най-напред Дянково ще избира – тази седмица стана ясен и вторият кандидат за селски кмет.

Такова голямо село пък само двама кандидати и иначе големите на думи партии не смеят да издигнат кандидати там.

Срещу ДПС, които прикоткаха кандидата на ГЕРБ от 2019 г., само ГЕРБ се осмелиха да издигнат кандидат – бившият на ЗНС, иначе казано на Гюнай Хюсмен, тоест пак от същото котило.

Та това ще е на 3 октомври в най-голямото село в общината – ДПС срещу ГЕРБ.

Сега дали и на 14 ноември ще е нещо подобно, не смеем да прогнозираме, ама се надяваме да е по-пъстричко.

 2,552 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *