59-ият крос “Освобождение” е в сряда

59-тото издание на лекоатлетическия крос „Освобождение” ще се проведе в сряда, 24 януари.

Състезанието се организира от Община Разград и Регионално управление на образованието – Разград със съдействието на спортен клуб по лека атлетика “Лудогорец”, гр. Разград и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Ученическа спортна школа „Руси Бухтев”, гр. Разград. Събитието е посветено на 28 януари – Деня на Разград и 146-тата годишнина от Освобождението на града от османско владичество.

Стартът е в 14,00 ч. от площад „Възраждане”. Участниците ще бъдат разпределени в 8 възрастови групи. Най-малките са родени след 1.01.2015 г., да участват имат право и ветерани над 35 години. Между 300 и 2200 м.  са дължините на маршрутите съобразно пола и възрастта на състезателите. Класираните на първите три места във всяка възраст получават медали и предметни награди, а от 4 до 6-то място – грамоти и предметни награди.

Заявки за участие от страна на учебни заведения се приемат до 17.00 ч. на 23.01. 2024 год. в деловодството на Община Разград или на ел.пощи:  rusi_buxtev65@abv.bg и z.georgieva@razgrad.bg. Заявките трябва да съдържат списък на участниците в кроса по възрастови групи и да са подписани от съответния директор на училището с приложен предсъстезателен медицински преглед. За жени, мъже, ветерани спортисти, ветерани спортуващи, за самостоятелно организирани групи на територията на Община Разград или извън нея, записването е на място с попълнена декларация за добро физическо здраве.

Пълният регламент и карта на маршрутите са публикувани на интернет сайта на Община Разград в секция „Образование и спорт“.

Лекоатлетическият крос „Освобождение“ е едно от събитията в празничния календар на Община Разград, посветени на Деня на Разград 28 януари. Цялата програма от празнични събития може да видите на сайта на Община Разград.

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *