540 нарушения на пътя миналата седмица

Пътна полиция

540 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 24 до 30 октомври 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 255 фиша и 66 акта. Девет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата е санкциониран един велосипедист.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Прекратени са регистрациите на 13 моторни превозни средства – в осем от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други три – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е загинал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец октомври до момента са проверени 4284 превозни средства и 5357 лица. Засечени са 792 нарушения на скоростните режими, връчени са 79 електронни фиша. За неправилно паркиране са глобени 20 водачи, други 14 са санкционирани за неправоспособност. През месеца са засечени 19 шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При десет от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *