Откриха изложбата от 10-ия пленер “Мистика и реалност”

На 14 юни в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“  – Разград, бяха официално представени картините, създадени по време на Десети пленер “Мистика и реалност”, който се проведе в Разград, м. Пчелина, от 7 до 14 юни – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Изложбата представя творбите на осем български художници и двама румънски, които взеха участие в пленера: Мариана Константинеску и Георге Коман от Констанца, Румъния; Албена Щениовска от София, Христо Христов, Йордан Нарлиев и Илия Янков от Варна, Валентин Узунов от Ловеч, Камбер Камбер от Момчилград, Тодор Тодоров и Деян Михайлов от Разград.

Международен пленер „Мистика и реалност” традиционно се провежда всяка четна година, като събира художници от различни страни за творческа работа и обмен на идеи. Организира се  от Художествена галерия- Разград, с подкрепата на Община Разград. Участие в него вземат автори от страната и чужбина, които според условията създават по две творби, които остават за фондa на градската галерия.

Гости на откриването на изложбата бяха зам.-кметовете на Община Разград Елка Неделчева и Зорница Евгениева,  Галина Георгиева – Председател на Общински съвет-Разград, Надя Йорданова –  изпълняващ функциите Областен  управител, Катерина Ганева – началник отдел „Култура, туризъм и международни връзки“.

Всяка една от тях имаше честта да връчи плакет и сувенирни материали на творците и лично да поздрави присъстващите.

„Благодаря на всички ви, че се включихте в този пленер и отделихте от творческото си време, за да сътворите тези прекрасни творби. По създаденото от вас личи, че нашето прекрасно Лудогорие ви е впечатлило, заредило ви е с енергия и сте намерили сте вдъхновение. Жителите и гостите на Разград ще бъдат щастливи да се докоснат до вашите творби, до вашия цветен вътрешен свят. Надявам се, че ще ви видим и в следващи издания на пленер „Мистика и реалност “, каза Елка Неделчева в обръщението си към участниците в пленера.

Изложбата остава отворена за посетители в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“- Разград през следващите месеци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *