Седем фолклорни танцови ансамбъла ще се надиграват в Разград утре

Седем фолклорни танцови ансамбъла ще се надиграват на сцената на Общинския културен център в Разград в събота, 6 април – съобщават от пресслужбата на местната управа. Градът ни е домакин на полуфиналния етап от Националния конкурс „Топ 10 Български танцов фолклор”. Събитието се организира от „Фолк Уърлд“ с подкрепата на Кмета на Община Разград Добрин Добрев и със съдействието на Капански ансамбъл-Разград с директор Светослав Стойчев.

Танцовата надпревара е в категория „Самодейни фолклорни танцови състави и ансамбли с възраст на участниците от 13 до 18 години”. В Разград ще се представят: ФТА „НИКОЛА ГИНОВ“ гр. Бургас с главен художествен ръководител Димитър Гинов; ДФТА „РАДОСТ“ гр. Бургас с главен художествен ръководител Димитър Гинов; ФА „РУСЧУКЛИЙЧЕ“ гр. Русе при ОБДЦКИ Русе с  главен художествен ръководител Нели Гарвалова; АНПТ „ШУМЕН“ гр. Шумен с главен художествен ръководител проф. д-р Катя Кайрякова; ФТА „СИВЕК“ гр. Габрово с  художествен ръководител Валентина Маринова; ПДЮФА „ШАРЕНО ГЕРДАНЧЕ” гр.Търговище с художествен ръководител Светла Стаменова и ФТФ „ДУНАВСКА МЛАДОСТ“ гр. Тутракан с  художествен ръководител Елена Атанасова.

Всеки от съставите ще представи по два танца от различни фолклорни области, като единият трябва да е от фолклорната област, от която е формацията. Изпълненията ще се оценяват от жури в състав: проф. д-р Даниела Дженева, проф. Николай Цветков и Петър Димитров.

Общо 10 формации от двата полуфинала – в Разград и в София – се класират на финалния етап, който ще се проведе в Деня на българския фолклор 22 юни в зала 1 на НДК.

Входът за полуфинала в Разград е свободен. Той започва в 13,30 ч. в Новия театър.

Подробности за него можете да видите и във фейсбук събитието, посветено на полуфиналния етап на Националния конкурс „Топ 10 Български танцов фолклор”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *