12 чинара засадиха в парка потребители и служители от социалните услуги в Община Разград

12 чинара засадиха в парка потребители и служители от социалните услуги в Община Разград днес – съобщават от пресслужбата на местната управа. Инициативата е част от събитията, посветени на 19 март – Световния ден на социалните работници. В залесителната акция се включи и ресорният заместник-кмет Елка Неделчева.

Голяма част от потребителите на социалните услуги посещават често парка за отдих и теренно лечение, затова бе взето решение за включване на това събитие в празничната програма за Деня на социалния работник. Всяко дръвче е символ на социалната услуга, при следващите си посещения потребителите и служителите в услугите ще поливат фиданките и ще следят за тяхното развитие. Те заедно посадиха чинарите и ги поляха за пръв път днес.

Видът на фиданките е съобразен с експертни препоръки за подходящи за паркови условия дървета по отношение на коренова система и израстване, а мястото е избрано в район, в които наскоро бяха премахнати изсъхнали дървета.

„Всяка социална услуга засади по едно дръвче, което да напомня след години за това, което се е случило, а потребителите, когато се разхождат тук, с гордост да отбелязват, че имат принос в този прекрасен парк, в който се намираме.“ – каза заместник-кметът Елка Неделчева в края на събитието.

Алеята на социалните услуги е в близост до чешмата в парка. Фиданките са закупени от русенски разсадник. Пред всяка е поставена табела с името на социалната услуга, която се предоставя в Община Разград.

По-рано през деня потребители на част от социалните услуги подариха на институции, с които си сътрудничат, украсени от тях химикалки. Посетиха и Община Разград, където поздравиха служителите и ръководството на местната управа и с настъпилата пролет. Зарадваха с подаръци и ученици в няколко разградски училища.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *