5-11 август 2019 г.

„Голяма скука ще е обзорът ти тая седмица, такава суша откъм гербаджиите” – кахъри се един френд преди ден-два.

Колкото и да не ви се вярва обаче, ние не за единия ГЕРБ съществуваме, и хич не ни е целта ГЕРБ да осмиваме, то целият ни живот смешка след смешка и без партията-бате.

Пък ако няма смешки от живия живот, можем и вицове да разказваме.

Ето един актуален:

„Детето имаше прасе касичка в задния двор и отиде да я счупи срещу 300 лева.”

Толкова ще получат собствениците на прасета „заден двор”, които доброволно усвоиха месото от собственоръчно закланите от тях прасета посред лято, както метафорично описва клането земеделският министър Десислава Танева.

С тия пари за Коледа може да си купят от „Лидл” кило-две месо от кенгуру.

Вече се правят списъци с тези собственици на прасета в буркани, срокът е 26 август, а парите да чакат през септември.

Това бе обявено на среща на областните управители и ръководството на земеделското министерство във Велико Търново.

Оттам долетя и новината, че управниците все още си спомнят за пътя Разград-Кубрат.

Областният управител Гюнай Хюсмен говорил за предстоящия му ремонт със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и с шефа на АПИ Георги Терзиев.

Няма дата, ама нали знаете – преди избори и по Коледа стават чудеса, ще се надяваме на кубратско чудо.

Това събитие, макар и още неслучило се, мина в графата „Добрата новина”, пак там, но като приятна изненада е и появата на регулировчик в Разград.

Всеки, който поне веднъж е ходил на „Лудогорец Арена”, и си е тръгнал оттам след работното време на светофарите – 20,00 ч. – е изпитал притеснение какво би станало, ако един шофьор се разсее на кръстовището на улиците „Васил Левски” и „Княз Борис” и помете стичащото се от стадиона множество.

Касапница, ето какво.

Явно и шефът на Пътна полиция Теодор Тодоров се е притеснил и, понеже очевидно светофарите не са му подчинени, е разпоредил на кръстовището след края на мача „Лудогорец” – „ТСН” да има регулировчик.

Така се впечатлихме, че чак забравихме да снимаме, ама и общи фенове – на „Лудогорец” и „Разград24/7” – ни разконцентрираха.

Но съвсем сериозно – хвала за инициативата, а регулировчикът да се готви за снимка след мача с „Марибор”, а може и още с ЦСКА-София днес.

И още една важна новина от органите, които трябва да ни пазят спокойствието.

През тази седмица прокуратурата, полицията и „БОП”-а задържаха за пране на пари фамилия от Ясеновец с над 1 милион лева зад една картина и няколко кила злато.

Първо бяха четирима, после в ареста останаха само двама, обаче пък тях – мъж и жена – дори и адвокат Марин Марковски, оня от телевизора, не успя да ги измъкне.

Но да се върнем на празниците – освен, че „Лудогорец” играе, има и друг празник днес – нашите приятели мюсюлманите честват един от големите си празници – Курбан байрам.

Денят за тях започна с молитви в 93-те джамии в Лудогорието, продължи с раздаване на месо от курбана за празника.

Да им пожелаем да са здрави и щастливи, да продължим да празнуваме заедно празниците си и да има мир и любов по нашите благословени с красота и плодородие земи!

One Reply to “5-11 август 2019 г.”

  1. Пълна простотия на този обзор, който го е писал ………………………………

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *