5 станаха подадените в полицията сигнали за нарушения в изборния ден

Полиция

Няма данни за възникнали сериозни инциденти в изборния ден – информират от пресцентъра на ОДМВР-Разград..

Създадена е необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите до съответните ОИК.

В изборния ден звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Разград са издали 33 удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас. Искане за издаване на такова удостоверение гражданите можеха да подадат до 19.00 часа днес. В Разград са издадени 7 удостоверения, в Исперих –14, в Кубрат – 6 и в Лозница – 6.

До 19.30 часа днес служителите на „БДС“ връчваха новоиздадени лични карти, за които граждани са подали заявления през седмицата. От общо 21 документа в Разград са връчени 6 лични карти, в Исперих – 11 лични карти, в Кубрат – 4.

Общо постъпилите сигнали за изборни нарушения в ОДМВР-Разград са 46 /през днешния ден са 5/. Съставени са 34 предупредителни протокола. Образувани са 4 досъдебни производства. По отработените сигнали материалите са изпратени по компетентност в прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *