5 случая на незаконно добити дърва за ден – в Подайва и Брестовене

Четири случая на незаконно добити дърва са засечени при съвместни проверки в исперихското село Подайва, а един – в Брестовене. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

7,7 плътни кубика „цер“ без документи и контролна горска марка са установени в имота на 43-годишен мъж. На друг адрес в селото е установено, че 20-годишен мъж неправомерно съхранява 4 кубика дърва за огрев „цер“. В къщите на двама мъже на 55 и на 31 години са намерени съответно кубик и половина и 1 кубик дърва без съответните придружаващи документи и КГМ. Дървата са иззети и предадени с протокол за отговорно пазене на ДГС „Сеслав“. Образувани са  едно досъдебно производство и три проверки по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс.

8 кубика дърва без контролна горска марка пък са установени в недвижим имот в заветското село Брестовене при съвместна проверка на служители от РУ-Кубрат и ДГС „Сеслав“. Предприети са оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е установен извършителят на деянието – 44-годишен мъж от селото, който изсякъл, събрал и извозил дървесината от вида „ясен“ и „цер“. Започнато е разследване за престъпление по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *