Баскетболен празник в Деня на Разград

В неделя в спортна зала “Абритус” ще се проведат мачове за подрастващи момичета до 12 и до 14 години, с които баскетболната общност ще отбележи празника на Разград. Това съобщават от СКБ “Вълци-Разград”. От клуба канят всички да подкрепят състезателките на клуба, които прославят града вече 5 години.

На терена ще са момичетата от настоящия вицешампионски отбор на Вълците, които и тази година играят на най-високото ниво в Елитна група Изток. Мачът от 6-и кръг срещу “Светкавица” Търговище е с начален час 16:30 ч. Преди това момичетата и от двата отбора ще проведат пилотни срещи с директора стратегия и развитие в БФБ жени – Гергана Брънзова. Тя ще гостува в Разград по повод изследване на БФБ и НСА “Васил Левски” на тема: “Цялостно личностно развитие на отборите и връзката с тяхното представяне”, в което участват и разградчанки.

Сутринта в неделния ден започва турнирът за 12-годишни момичета, които се борят в зоновото първенство на регион Добруджа срещу гостуващите тимове на Шумен, Преслав, Вихър 2002 и “Акули” Шабла. Домакините откриват турнира с мач срещу Преслав в 09:00 ч. Вторият двубой за разградчанки е в 12:00 ч. срещу Вихър 2002. Всички са добре дошли в зала “Абритус”, входът е свободен.

Ден по-рано, на 27 януари, момчетата до 14 години ще гостуват в Добрич на “Ънстопабъл” в 12:30 ч. в мач за затвърждаване на лидерската си позиция в Елитна група Изток.

Участието на СКБ “Вълци-Разград” в държавните първенства се реализира с подкрепата на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, както и компаниите Семпе Груп, Мизия глас и Дин Пропъртис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *