Представят на местна конференция успешни европроекти от Разградско

БТА организира местна конференция по проект “Европа на Балканите: Общо бъдеще” в Разград – съобщават от телеграфната агенция. Форумът ще се състои на 23 януари от 10:30 часа в Пресклуба на Българската телеграфна агенция (БТА).

В конференцията ще участват областният управител Владимир Димитров, кметът на Община Разград Добрин Добрев, управителят на Областния информационен център Юлиян Данаилов, зам.-директорът на НПТГ „Шандор Петьофи“ Ивелин Иванов, Светлин Симеонов – директор на дирекция в областната администрация и Данаила Савова – директор на дирекция в Община Лозница.

Проектът “Европа на Балканите: Общо бъдеще” се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект “Европа в България: общо бъдеще”. Сред целите му са по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, вкл. на Балканите; повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от ЕС чрез Кохезионната политика; насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението ѝ на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване. По време на конференцията в Разград ще бъдат дискутирани новостите за периода 2021-2027 г. и постигнатите резултати през периода 2014-2020 година.

Началото на поредицата от конференции по проекта бе дадено на 20 декември миналата година в София. В периода до август 2024 г. БТА ще организира дискусии в пресклубовете си в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.

Началото на дискусията за развитието на Северния централен район за планиране беше поставено с регионална конференция в Русе, която се проведе на 16 януари. Предстоят местни конференции също във Велико Търново, Силистра и Габрово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *