Приключи регионалният баскетболен лагер за момичета до 14 години

Приключи регионалният баскетболен лагер за момичета до 14 години, организиран от БФБ жени и СКБ “Вълци-Разград” в зала Абритус  – съобщават от разградския баскетболен клуб.

В рамките на три дни – от 12 до 14 януари – 15 треньори и 25 момичета от региони Добруджа и Мизия, водени от Албена Брънзова, директор, “Спортно техническа подготовка” в дамското направление на БФБ, проведоха 7 тренировки за селекция на най-перспективните състезателки, които да бъдат част от националния отбор в предстоящите международни турнири през 2024 година.

С подкрепата на Община Разград състезателите тренираха при отлични условия в зала Абритус, като със съдействието на ръководството на УСШ отборът имаше допълнителни физически тренировки в зала Лудогорец. Организаторите отправят благодарности и към ръководството на Ученическото общежитие, където бяха настанени гостите, за уюта и перфектните условия!

С огромната подкрепа на родители и състезатели доброволци, всеки детайл в режима и програмата на момичетата беше съобразен, така че да получат максимума знания и време за тренировки. Споделянето беше и лайтмотивът на срещата – за пръв път треньори от региона работиха заедно в екип, споделяха идеи, реализираха тренировките заедно и даваха обратна връзка, както на състезателите, така и по между си. Целенасочените усилия на федерация и отбори за подобряване качеството на баскетбола ще продължат и занапред, вдъхновението за всички участници бе огромно и позитивните впечатления създават база за бъдещи срещи и съвместна работа. Целта е обща – подрастващите да се ангажират със спорт и да припознаят активния начин на живот, да формулират своите цели и да се научат да изразяват и представят себе си.

“За целия екип на Вълци-Разград да бъдем домакин на събитието от този мащаб бе една уникална възможност! В рамките на няколко много интензивни дни успяхме да научим много, да споделим време с колеги, да попием от огромния опит на Албена Брънзова и да работим по най-съвременната методика, което обогати и нас, и състезателите, и ни даде нова перспектива. Позитивната обратна връзка, която получихме от всички участници, ни дава вяра, че сме на прав път. Ще продължим да работим активно, за да създаваме предпоставки за подобни срещи и да ги реализираме по най-добрия начин”, споделят от клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *