Завършва изграждането на две детски площадки – в жк „Орел“ и в Градския парк и на площадка за стрийт фитнес в парка

Завършва изграждането на две детски площадки и на площадка за стрийт фитнес в Разград – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Те са изградени след провеждане от Община Разград на обществена поръчка с предмет „СМР на спортни терени и терени на съоръжения за отдих и развлечения за нуждите на Община Разград по обособени позиции“. Обособените позиции са три, за всяка от площадките, и по трите е определена за изпълнител фирма „Бонев“ООД. Общата прогнозна стойност на трите обекта бе 114 918,13 лв. без ДДС.

В края на миналата седмица бяха поставени уредите на площадката за фитнес на открито, те вече се използват активно от жителите на Разград. Уредите са 8: комбиниран фитнес уред – велоергометър и лежанка; гръбен тренажор; двоен тренажор за рамене; двоен крос-тренажор; комбиниран фитнес уред – тренажор за талия и крака; комбиниран фитнес уред – велоергометър, тренажор за ханш и ръце; комбиниран спортен уред 1 – шведска стена за открито и 2 бр. лежанки; комбиниран спортен уред 2 – кросфит станция за стрийт фитнес комплект – лостове на различна височина, успоредка, шведска стена, стойка за лицеви упори, хоризонтална стълба с дълги лостове за повече упражнения, 45-градусова стълба и 4 бр. халки. Площадката е с ударопоглъщаща настилка, а край нея са поставени и пейки.

Днес бяха инсталирани и детските съоръжения на другите две площадки.

На площадката вдясно от официалния вход на Северен Градски парк върху ударопоглъщаща настилка бяха поставени 7 съоръжения за люлеене, пързаляне, катерене, въртене и ролеви игри. Те са в ярки цветове и форми, подходящи за забавление на деца от 0 до 3 години, за каквито е предназначена площадката. Има съоръжения с форма на костенурки, на кит и на хамелеон. Край площадката са поставени 6 нови пейки, както и кошчета за боклук.

Детската площадка в близост до баскетболното игрище и блок 12 в жк „Орел“ е за малко по-големи деца – от 3 до 12 години. По нея има довършителни работи – поставяне на част от ударопоглъщащата настилка, както и ограда около площадката. На площадката днес бяха инсталирани четири съоръжения – комбинирано съоръжение, везна, къщичка-катерушка и люлка, както и пейки и кошчета.

Община Разград пожелава весели игри на малчуганите, които ще използват детските площадки и успешни спортни занимания на хората с интерес към фитнеса. Местната управа апелира новите съоръжения да се пазят, за да могат да се използват по-дълго и от повече хора. При посегателства над съоръженията призоваваме да се сигнализира на тел. 112, а при установена техническа неизправност – на тел. 084 618 186.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *