Разградско училище и детска градина участват в кампанията “Силата на ръцете”

Две учебни заведения в Разград се присъединиха към Кампанията „Силата на ръцете“ на Фондация „За нашето бъдеще“, която Фондацията организира по повод Световната седмица за повишаване на осведомеността относно увреждания на брахиалния плексус – 16-22 октомври 2023 г. Това съобщават от неправителствената организация.

Ученици от Клуб “Рисувай с мен!” на ОУ “Отец Паисий” – гр. Разград с ръководител Милена Христова се включиха чрез участие в конкурс за създаване на сини ленти, конкурс за пано „Всички ръце са важни“, инициатива „Син ден“ и предизвикателството „Един час, една ръка“.

Учениците и учителите на ОУ “Отец Паисий” не за първи път подкрепят Каузата на “За нашето бъдеще”, включиха се в Мартенската кампания конкурсите за детска рисунка на Фондация „За нашето бъдеще“.

За Кампанията „Силата на ръцете“ Фондацията има и подкрепата на ДГ „Незабравка“.

Децата от четвърта подготвителна група “Мечо Пух” изработиха 159 бр. сини ленти , а Трета група “Ръчички” – 644 бр. сини ленти.

Малчуганите и учителките от детската градина се включиха и в конкурса „Всички ръце са важни“ с уникални ръчно изработени пана.

Родителите на децата от градината също изразиха своята солидарност. Те се закичиха със сини ленти, символ на диагнозата увреждания на брахиалния плексус, и изпратиха трогателно послание на Фондацията.

От “За нашето бъдеще” се гордеят с подкрепата, която получават от град Разград и със силната воля на деца, родители, учители, които се грижат за благото на децата. Според тях това е стъпка към по-добро бъдеще, където солидарността и подкрепата към децата със специални нужди играят важна роля.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *