Областният управител организира работна среща, свързана с подготовка на местните избори

Областният управител Владимир Димитров събра днес представители на институции, отговорни за организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

В срещата са участвали: старши комисар Мирослав Иванов – директор на ОДМВР – Разград,  комисар Станимир Станев – началник отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР – Разград, комисар Емилиян Станев – директор на РДПБЗН – Разград, Полина Иванова – зам.-кмет на община Разград, Светлин Симеонов – директор на дирекция АПОФУС при Областна администрация Разград, който е ръководител на техническия екип от Областна администрация за организация на изборите и Красимира Димитрова – гл. експерт в дирекция АКРРДС при Областна администрация – член на техническия екип.

Областният управител и членовете на техническия екип запознаха присъстващите със свършеното досега от Областна администрация по подготовката на изборите. Предварителните избирателни списъци са получени от МРРБ и са предадени на ОИК. Изработени са кутии за отрязъци и чували за изборните книжа, които също са предоставени на общините.

Ст. комисар Мирослав Иванов информира, че вече са получили заповедите на областния управител за помещенията, в които ще се съхраняват бюлетините в Областна администрация Разград до предаването им на общините и съответно в общините до предаване им на СИК, като тези помещения ще бъдат обследвани. Той информира, че на сайта на МВР е публикуван номерът на денонощна телефонна линия за подаване на сигнали за изборни нарушения и препоръча информационни материали с този номер, да бъдат поставени във всички СИК.

Комисар Станимир Станев изиска информация за помещенията, в които ще бъдат образувани СИК, както и за местата, в които ще се организира приемане на изборните книжа и бюлетини, с цел осигуряване на охрана и опазване на обществения ред.

Комисар Емилиян Станев обърна внимание, че общините следва да спазват реда за осигуряване резервно осветление при евентуално спиране на тока по време на избори.

Представителите на институции ще продължат добрата координация помежду си до провеждане и по време на местните избори – уверяват от Областна администрация.

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *