Футболистите от ОУ”Васил Левски” – първи в страната, баскетболистките от ОУ”Н.Икономов” – №2 сред връстничките си

Заместник-кметът Добрин Добрев връчи част от наградите на победителите във финалния етап на „Ученически игри 2023” по баскетбол за момичета 5-7 клас – съобщават от пресслужбата на Община Разград. В церемонията по награждаването участваха и областният управител Драгомир Златев, представителят на Министерството на младежта и спорта Елеонора Горбанова, началникът на РУО на МОН Ангел Петков, старши експертът „Спорт” в РУО Николай Миланов.

Финалите се проведоха в спортна зала „Абритус” от петък до днес. Златните медали и шампионската купа спечели отборът на ОУ”Отец Паисий”-Самоков, който във финалната среща победи домакините от ОУ”Никола Икономов”-Разград. На трето място остана тимът на ОУ”Ангел Кънчев”-Варна. Наградата за най-добър реализатор получи Стефани Станкова от Самоков.

По същото време в Разград, на Тренировъчната база на „Лудогорец” „Гнездо на орли” се проведе и още един от финалите на „Ученически игри 2023” – по футбол, момчета 5-7 клас. В него шампионската купа вдигнаха състезателите от отбора на ОУ”Васил Левски”-Разград, които на финала победиха връстниците си от ОУ”П.Р.Славейков”. Третото място си поделиха отборите от Варна и Симитли. За голмайстор на турнира бе определен Джем Андонов от ОУ”Васил Левски”-Разград.

Турнирът по баскетбол се организира от: Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“ и Община Разград, а по футбол – освен тези организатори участваха и ПФК“Лудогорец 1945“ и ОС на БФС-Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *