Майски дни на науката и техниката отбелязват в ЦУТНТ-а

Майски дни на науката и техниката отбелязват в ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество. Почти всички школи и клубове от ЦУТНТ спечелиха награди от свои участия в този наситен откъм надпревари месец – съобщи директорът на институцията Цветанка Русева.

Под ръководството на инж. Даниела Кившанова клуб „Млад кулинар“ се представи блестящо на кулинарния маратон в РУ „Ангел Кънчев“ – Филиал Разград. След усилена подготовка с инж. Младен Димитров клуб „Авиомоделизъм“ се завърна от състезание в Ловеч с престижно трето място от Национални ученически състезания по авиомоделизъм и ракетомоделизъм. По-малките членове на клуба проведоха състезание в Разград и очакват с нетърпение своите медали.  Клубове „Млад приложник“ и „Природа и фантазия“ с ръководител Росица Друмева организират изложба, чрез която демонстрират  техники и умения в разнообразни жанрове. Друга тяхна инициатива е посветена на Деня на детето. В навечерието на празника ще дарят на детското отделение в МБАЛ „Иван Рилски“ копия на най-добрите си творби, участвали в национални и международни конкурси.

Заслужено място в алеята на славата имат и школите, чиито възпитаници са се представили достойно в различни етапи на олимпиади, състезания и конкурси през учебната 2022-2023 година.  Успехите им се дължат на неуморните усилия, които полагат техните ръководители – ст.учител Ренета Маринова в школа „Български език и литература“, ст.учител Здравка Михнева в школа „Английски език“,  Милен Митев в школа „Биология и химия“.

Майските дни на науката и техниката в ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество ще приключат на 31-ви от 15 часа с церемония по изпращане на абитуриенти от клуб „Слово“, оставили своя отпечатък и в клуб „Репортери“. Тези две формации, чийто дългогодишен ръководител бе Веселина Йотова, претендират за водещи в хуманитарно-обществения профил по брой участия и награди през последните десет години от летописа на ЦПЛР-ЦУТНТ. През настоящата учебна година под ръководството на публициста Иван Джебаров седем дванадесетокласници в клуб „Слово“ твориха усърдно и дадоха блестящ пример на по-малките възпитаници. Това са: Александър Тодоров, Андрея Ангелова, Данаила Дианова, Колийн Господинова, Мартина Пеева, Николай Тодоров и Сияна Димитрова. Като ритуален елемент в центъра за подкрепа на личностното развитие освен диплом за активно участие през годините, те ще получат специално подготвени албуми. В знак на благодарност за приноса им към националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ те ще бъдат поздравени лично от Теменуга Иванова, внучка на Григор Попов. Краеведът Божидарка Златарева е подготвила своите послания към зрелостниците в автографите към книгата си „Разград и автентичната сага на времето“.

Директорът на ЦПЛР-ЦУТНТ ще награди с грамоти и ваучери за ученически пособия още 42-ма възпитаници за тяхното активно участие през учебната година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *