Две певици от ЦРД – с награди от конкурс за песни за морето

Две певици от Класа по поп пеене към ЦПЛР-Център за работа с деца с ръководител Свилена Дечева се завърнаха с награди от Национален радио конкурс във Варна – съобщават от ЦРД.

Националният конкурс „Обичам те, море“ е предназначен за деца и младежи до 16 години и има за цел да подпомогне тяхното творчество на морска тематика в три раздела: литература– поезия и проза; музика– изпълнение на песен; изобразително изкуство– рисунка;

В различните радели на конкурса участваха деца от цяла България – от Ардино до Варна.

Организатор на конкурса e Народно читалище „Васил Левски 1945“- Варна, с подкрепата на Община Варна. В раздел „Музика“ съорганизатори и медийни партньори са БНР – Програма „Хоризонт“ и Радио Варна, които ще излъчват наградените песни по ефир. Художествена комисия от професионалисти оценява предварително изпратените студийни записи.

 

Ирем Али спечели първо място в трета възрастова група с песента на Катя Филипова „Сбогом, мое море“. Татяна Славова спечели трето място в четвърта възрастова група с песента на Лили Иванова „Море на младостта“. И двете момичета изпълниха песните си на живо на Гала концерта и награждаването, които се състояха на 21 май в Аулата на Икономическия университет – Варна. Част от наградите им бяха репродукции на наградени в същия конкурс детски рисунки. Разбира се, получиха дипломи и медали, както и много аплодисменти от публиката.

Ирем получи покана за участие в XIV издание на празничната градска фиеста „Най-сладкият ден“, която ще се проведе през месец Август. Инициативата се провежда ежегодно и е едно от най-очакваните и най-посещавани обществени събития за деца и младежи в град Варна.

Двете момичета направиха записите на песните си в звукозаписно студио „Балхара рекърдс“ в Търговище, при изключителния професионалист Диян Димитров, отдавнашен приятел на певците от Центъра за работа с деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *