4435 човека избират кметове в пет села в неделя

4435 са избирателите в Разградска област, които утре, 27 февруари, имат право да изберат кметове на населените места, в които живеят.

Избирателите в разградското село Ясеновец са 2492. Избирателните секции там са четири, едната от които е подвижна. В две от секциите машините за гласуване са по две. Бюлетините, които са разпределени по секции, са 2400 – съобщи говорителят на ОИК-Разград Силвия Великова.

Частичният вот в Ясеновец се наложи заради подаване на оставка на избрания на редовните избори през 2019 г. кмет. Кандидатите за поста са четирима.

В четирите села в община Исперих, в които утре ще има избори, причината е една и съща – установено бе, че редовно избраните кметове не са спазили законодателството, като след избора си в местната власт не са прекратили в указания в закона срок дейността на свои фирми.

Най-много са избирателите в Тодорово – 680, в Йонково са 606, в Райнино – 352, а в Драгомъж – 260 – съобщи за Разград24/7 председателят на ОИК-Исперих Светлана Димова. В първите три села има по една секция за гласуване с по една машина за гласуване, в Драгомъж пък ще се гласува само с бюлетини, тъй като избирателите са под 300. За трите села е сформирана една Подвижна избирателна секция, за която подадените заявления от Йонково са 26, от Тодорово – 10, от Райнино – 9.

Само в Райнино е възможно да има втори тур на изборите, тъй като кандидатите са трима, в другите три села в бюлетините има само по две имена.

И в двете общински избирателни комисии по време на цялата предизборна кампания не са подавани жалби за нарушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *