Награди за три талантливи момичета от „Енджой мюзик“ от конкурса „Звездици за Лора“

Награди от престижния конкурс „Звездици за Лора“ спечелиха талантливи момичета от разградската школа по изкуства „Енджой мюзик“ – съобщи техният ръководител Адриан Маджаров.

Конкурсът се провежда за 16-ти път в памет на талантливата певица Лора, загинала на 12 години при катастрофата край река Лим. Организатор на утвърдилата се проява е бащата на загиналото момиче Илиян Николов с подкрепата на Община Свищов и Фондация „Ангели от Лим“.

В тазгодишното издание на конкурса са участвали  общо 150 деца от цялата страна, Разград е представен от 5 момичета от „Енджой мюзик“: Калина, Марина, Дея, Надежда и Елица. Три от тях се завръщат с награди. Председател на журито е била певицата Маргарита Хранова, а членове – продуцентът в БНР Мая Райкова, певицата и победител в „Гласът на България“ Кристина Иванова, вокалният педагог в „Х фактор“ Искра Милкова, носителката на Гран При от предишно  издание на конкурса Камелия Николова, която е родом от Разград.

Седемгодишната Калина Радославова е дори с две награди – второ място в първа възрастова група и Специалната награда на Международната фондация „Алеко Константинов“. Тя е очаровала жури и публика с изпълненията си на „Топъл дъжд“ и „Светът е хубав, светът е чудесен“. Калина развълнувано разказа пред местните медии своите впечатления от конкурса и категорично заяви, че „обича да излиза на сцена“.

Много аплодисменти е получила и Надежда Дочева, която е изненадала журито с народна песен „Ситен дъжд“ на Живка Папанчева. Тя е изпълнила и песен от филма „Ела, изпей“. Надежда е получила втора награда в четвърта възрастова група.

Също на второ място в четвърта възрастова група е Дея Куманова. Тя е изпълнила песента „Мога“ на Любо Киров, както и песента-победител в „Евровизия 2014“ „Rise Like a Phoenix“. Дея е участвала и предишни години в конкурса „Звездици за Лора“ и сподели, че според нея в това събитие има специална емоция, не е състезание, а начин да допринесеш с нещо да се пази паметта за Лора.

Разградските изпълнители по своя инициатива са пожелала ди напишат в книгата, оставена от бащата на Лора, свои мисли и пожелания: „Нека всички гласове на децата от конкурса се превърнат в звездички и достигнат до сърцата на хората и до Лора, където и да е тя“.

Добре са се представили и другите две участнички в конкурса от „Енджой мюзик“. Елица разказа, че това за нея е било първо конкурсно представяне и е мислела, че ще се притеснява, но това не се е случило.

Малката Марина също е доволна от представянето си, тя и Калина ще имат най-скорошна изява – ще пеят на традиционното събитие, организирано от Община Разград, преди Великден – боядисването на декоративни яйца пред Общинския културен център.

Следващият конкурс, за който се готвят възпитаниците на школата „Енджой мюзик“, е „Звукът на времето“ във Велико Търново. Там представителите на школата ще са 8 или 9, ще се участва в няколко различни категории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *