Христо Петров(Ицо Хазарта): Дойдох да подкрепя колегите от Разград, защото сме от един отбор

„Дойдох да подкрепя колегите от Разград, защото сме от един отбор“ – това заяви при посещението си в Разград водачът на листата на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ в 25-ти МИР-София Христо Петров (Ицо Хазарта).

Пред щаба на политическата сила с №12 в бюлетината той разговаря с млади разградчани, които ще гласуват за пръв път. Раздаде автографи и дълго отговаря и на въпросите на по-възрастни свои почитатели и симпатизанти на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“.

„Виждам навсякъде, че има хора наистина интелигентни, които се радват, че най-после виждат истинско обединение. Виждат, че има как да станат нещата, това зависи от всички нас. Ние ще сме благодарни на подкрепата на хората, не случайно аз съм дошъл да подкрепя моите колеги от Разград, защото сме от един отбор, защото, както виждате не идваме с кортежи, а си обикаляме нормално по улиците и дори да имаме някакви недостатъци, хората знаят, че сме в тази работа, за да почувстваме удовлетворение от това, че сме помогнали.“ – каза Христо Петров пред местните медии.

Той обяви и част от приоритетите си в 49-тото Народно събрание, които са продължение на ангажиментите му от последната година. Още в първия пленарен ден Христо Петров смята да внесе законопроект, който да дава възможност на осиновените хора за получат информация за своя биологичен произход. Нормативният документ е изработен със съдействието на асоциациите на осиновените хора, както и на адвокати по семейно право, в Европа единствената държава без подобен закон е България и това е ангажимент, който съм поел към осиновените хора – заяви Христо Петров. Основният му приоритет обаче са децата от центровете за настаняване от семеен тип. Повече от година той посещава този тип социални услуги в цялата страна, обяснява, че се опитва да им помогне за културния и социалния живот. В Разград Христо Петров обяви, че вече има готов механизъм, с който да се повишат джобните пари на тези деца, в момента те са 1,50 лв. „С цялата тяхна съдба и ужасии, които са преживели, това е крайно недостатъчно“ – заяви категорично той.

„Смятам, че работата ми в тази сфера е идеалният пример как може да се използва за добри каузи популярността. По някакъв начин децата приемат и се радват да видят популярен човек, който си говори нормално с тях и когато той не просто им каже нещо, а когато им покаже пътя в спорта, в музиката, към хубавата книга и заедно с тях го направи, това е един пример.“ – разказа Ицо Хазарта.

Христо Петров заяви още, че за решаване на належащите за българското общество проблеми  – инфлацията и цените – най-важно е Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ да получат достатъчно подкрепа, за да може да има работещо правителство.

Още снимки вижте ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *