17-годишният Лъчезар Вълчев – втори при мъжете в тройния скок

Отлично представяне на атлетите от СКЛА”Лудогорец” на Държавния шампионат по лека атлетика за мъже и жени.  От клуба съобщават, че разградските състезатели са спечелили два сребърни медала.

След отличното си представяне при младежите 18-годишният Лъчезар Вълчев се изкачи на почетната стълбичка и при мъжете. Той отново постигна отличен резултат и с 15,80м спечели сребърен медал в тройния скок, победителят Димитър Ташев го изпревари само с един успешен опит – шестият – като скочи 15,92 м.

Димана Йорданова също спечели сребърен медал, тя постигна личен резултат в тройния скок – 12,88м. Бе изпреварена единствено от световната и олимпийска шампионка за девойки Александра Начева. Освен това тя се класира 6-та в скока на дължина с личен резултат 5,68м и 7-ма в скока на височина.

С отлично бягане 4,27 мин щафетата 4х400м. разградският квартет в състав Михаела Маринова, Василена Накова, Виктория Руменова и Йоана Вълова се класира на призовото 6-то място.

В индивидуалните класирания Николай Тодоров е 4-ти в тройния скок с 14,20м, Василена Накова 7-ма в петобоя, Божидара Цонева 10-та в тласкането на гюлле и Виктория Руменова 10-та и 14-та в бяганията на 1500 м. и 3000 м.

От клуба благодарят на „Лудогорско пиле” за подкрепата при подготовката на състезателите и участието им в турнири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *