42 нови случая на COVID-19 в Лудогорието, областният управител оздравя

Коронавирус

Нови 42 доказани случая на COVID-19 са регистрирани в област  Разград на 19 ноември – съобщават от пресцентъра на Областна администрация на база данни от РЗИ-Разград.

11 от случаите са в град Разград. В Кубрат са установени 5 случая, в Дянково са 3, а по 2 има в Гецово, Радинград и Юпер. По 1 са заболелите в Бели Лом, Беловец, Благоево, Брестовене, Исперих, Каменово, Лудогорци, Мъдрево, Просторно, Пчелина, Прелез, Райнино, Средоселци, Сушево, Ушинци, Чудомир и Ясеновец.

Под карантина са поставени трета група на ДГ „Слънце“ в гр. Исперих /заради  болен учител/ и ПГСС „Хан Аспарух“ гр. Исперих – VIII клас /заради болен ученик/.

От справката на РЗИ не става ясно колко от болните са на болнично лечение, но от социалните мрежи научихме, че един от ВИП-пациентите в МБАЛ”Св. Иван Рилски” е вече с отрицателна проба за Коронавирус.

От официалната си фейсбук страница областният управител Гюнай Хюсмен съобщи на последователите си, че се е излекувал от COVID-19 на деветия ден от постъпването си в разградската болница, като благодари за грижите на персонала от Отделението по инфекциозни болести с началник д-р Албена Княжева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *