Лудогорец удари ЦСКА с 2:1

Лудогорец се изкачи на второто място в Първа лига след много сладък успех над ЦСКА с 2:1 в много оспорвано дерби – съобщава клубният сайт.

Герой за „орлите“ стана полякът Якуб Пьотровски, който вкара майсторски гол в 79-ата минута. Преди това „орлите“ бяха повели чрез Матиас Тисера в 9-ата минута, а Амос Юга изравни в 55-ата минута. Така Лудогорец прекъсна серията си от 4 мача без победа във всички турнири.

Треньорът на домакините Анте Шимунджа очаквано заложи на всичко най-добро, без значение, че в четвъртък е изключително важният мач с ХИК Хелзинки. Ако той бъде спечелен, разградчани ще играят напролет в Европа. Матиас Тисера поведе атаката, подкрепян от задна позиция от Каули, а по крилата бяха Кирил Десподов и Рик Джонатан. Капитанът Антон Недялков пък бе върнат в средата на защитата, след като във Финландия действа като ляв бек.

Лудогорец създаде първото си положение още във 2-ата минута. Групер опита с прострелен пас да намери Матиас Тисера, но той се размина. ЦСКА отговори с удар на друг латиноамериканец – колумбиецът Браян Морено, но в аут.

„Орлите“ поведоха в резултата в 9-ата минута. Дени Групер изведе Рик Джонатан отляво. Той изпревари с лекота далеч по-бавния Юрген Матай и сервира топката на Матиас Тисера, който просто нямаше как да сбърка – 1:0. Малко след това вдъхновеният Рик пробва далечен удар, но над вратата. В 17-ата минута Тисера се измъкна зад защитата и намери Каули. Той веднага изведе Десподов, но неговият изстрел не намери целта. В 34-ата минута отборът на Саша Илич бе много близо до изравняването. Тибо Вион центрира от фаул към Маурисио Гарсес, който пребори Дени Групер и стреля с глава, но право в Серджио Падт. В 43-ата минута Жираир Шагоян пробва своя късмет от пряк свободен удар, но опасният му изстрел беше спасен от Серджио Падт.

В 50-ата минута Каули взе съдийската топка от Амос Юга и се озова на страхотна позиция. Неговият пас към Тисера обаче бе пресечен от Християн Петров. „Червените“ отговориха с удар на Станислав Шопов, но и той не бе точен. След това Гарсес отново стреля с глава, но право в Падт. В 55-ата минута удар на Браян Морено бе избит в корнер от Серджио Падт. След неговото изпълнение Тибо Вион качи топката на главата на Амос Юга, който отблизо изравни. В 60-ата минута Дени Групер пробва своя мерник, но топката отиде в аут. Секунди след това Браян Морено направи пропуск. Той получи пас от Тибо Вион, но по чудо не уцели вратата от непосредствена близост. В 69-ата минута Лудогорец поиска дузпа след единоборство между Амос Юга и влезлият току-що Бърнард Текпетей, но реферът Георги Кабаков не уважи тяхното желание, а отгоре на всичко даде и жълт картон за реплика на ганайското крило.

В 73-ата минута резервата Дюкенс Назон си откри шанс за стрелба, но с левия крак не уцели вратата, макар и топката да мина много близо. Три минути след това Жираир Шагоян пробва своя мерник от пряк свободен удар, но не намери целта, а и Серджио Падт беше покрил ъгъла си.

Лудогорец поведе в 79-ата минута. След постепенна атака отляво Рик намери Групер, а той с хитър пас даде за Пьотровски. Полякът със съвършен удар по земя не остави шансове на Густаво Бусато – 2:1.

В 89-ата минута Шагоян изпрати много коварен удар по посока вратата на Падт, но стражът на домакините отново показа класа. В продължението на срещата Лудогорец беше много близо до трето попадение. Игор Тиаго спечели единоборството с Амос Юга и се озова сам срещу Бусато, но стражът спаси. Топката стигна до Рик, който намери Текпетей, но той не уцели опразнената врата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *