400-те потребители на проекта „Топъл обяд в община Разград“ – с подарък и за 24 май

След великденския пакет от шарени яйца и козунаци потребителите на социалната услуга по проекта „Топъл обяд в община Разград“ ще получат подарък и за Празника на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Към обичайното меню в навечерието на празника ще има и кутия с десерт – сметанова паста. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Припомняме, че проектът „Топъл обяд в община Разград“ започна в началото на годината, той се финансира по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 „Топъл обяд“ по Оперативна Програма за храни и основно материално подпомагане. Продължителността на проекта е 33 месеца, в които всеки от 400-те потребители ще получава обяд във всеки работен ден от седмицата.

Освен осигуряването на храна по проекта са предвидени и съпътстващи мерки, които са различни всеки месец, но са свързани със социализацията на потребителите – с получаване на информация за останалите социални и административни услуги, които могат да използват, на информация за предстоящи празници или друга полезна информация. През месец май съпътстващата мярка е осигуреният за празника десерт, който бе приготвен в кухненското помещение на ЕТ“Петър Цонев-Петров-Цонев“ – фирмата, която по проекта доставя всеки ден обяд на нуждаещите се жители на 20 населени места в общината – почти всички с изключение на Черковна и Ушинци. В пакета ще има и дипляна с любопитна информация за празника. Сметановите пасти ще бъдат предоставени на потребителите  утре, 23 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *