40 разградчани в нужда получиха коледни пакети от «Бъди човек», другата неделя кампанията продължава

40 разградчани с ниски доходи и нужда от подкрепа получиха днес коледни пакети от националната инициатива «Бъди човек», която тази година се провежда под мотото “Бъди човек. Сега има най-голяма нужда”.

В Разград кампанията, с която се осигурява празнична вечеря на пенсионери в нужда, се провежда за втора година. За големите празници Великден и Коледа хора с добри сърца закупуват хранителни пакети или даряват ваучери за хранителни магазини, а доброволци оформят пакети и ги доставят по домовете на хората в нужда. В Разград кампанията се координира от Айлин Джеляйдинова и Нергис Скендер.

Заради епидемичната обстановка тази година кампанията започна по-късно и ще се проведе в две части, но за по-малко от 10 дни разградчани отвориха сърцата си направиха дарения за 40 пакета, а останаха продукти и ваучери и за още, те ще бъдат окомплектовани и раздадени следващата неделя, когато пакети ще получат и нуждаещи се жители на села от община Разград. Набирането на дарения продължава на адрес: ул. „Петко Славейков” 6, бл. Б, офис 19, ет. 5, новата бизнес сграда до магазин ,,Берьозка”, вдясно като застанеш с лице към магазина. За справки – телефонът на Нергис е 0897833799.  Всеки може да подаде на този адрес и телефон или фейсбук страницата на инициативата и имена и адреси на хора, за които смята, че имат нужда от подкрепа.

В пакетите има: брашно, ориз, леща, боб, сол, олио, захар, кашкавал, пастет, лютеница, сирене, макарони, плодове и сладки.

Във всеки пакет има и ръчно изработени картички с пожелания към получателите от доброволците на «Бъди човек». Пакетите се раздават при спазване на противоепидемичните мерки – доброволците са с маски и ръкавици, не влизат в домовете на получателите на дарението, общуват с тях при спазване на социална дистанция.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *