40 деца участват в 41-ия турнир по стрелба с лък за Купа “Разград”

Заместник-кметът на Община Разград Зорница Евгениева откри 41-вия турнир по стрелба с лък за Купа „Разград”. Състезанието се организира от Спортен клуб по стрелба с лък „Антибиотик-Разград” под егидата на Община Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Заместник-кметът Зорница Евгениева приветства състезателите и треньорите от други региони с „Добре дошли” от името на Кмета Добрин Добрев. Пожела на всички точен мерник и успешно представяне.

Председателят на СКСЛ”Антибиотик” Красимир Дяков припомни, че Община Разград от 41 години подкрепя провеждането на турнира и благодарение на тази подкрепа е осигурена добрата материална база в комплекса по стрелба с лък, най-новата придобивка за който е стълбичка за награждаване.

Дяков допълни, че това е най-дълголетният турнир в историята на стрелбата с лък в България. Това е и най-авторитетното състезание в календара на Федерацията по стрелба с лък, с престижен награден фонд, перфектни условия и отлична организация.

По традиция състезанието бе открито с издигане на националния флаг под звуците на Химна на Република България.

В надпреварата участват 40 момичета и момчета в две възрастови групи – под 15 и под 12 години. Те са от: София, Пловдив, Русе, Садово и Разград. Главен съдия на турнира е Красимир Дяков, директор на стрелбата – Ганчо Петров, компютърна обработка – Александър Бойчев, съдии по линията на стрелбата – Добромир Матеев, Анатоли Кънчев, Георги Пепелянков. Победителите получават медали и предметни награди.

Утре Комплексът по стрелба с лък в Разград е домакин на друго състезание в същата възрастова група – държавно първенство.

Сред официалните гости на спортната надпревара бяха и  президентът на Федерацията по стрелба с лък Атанас Темелков и специалистът по спорт в Община Разград Златина Георгиева.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *