4 декември – 10 декември 2023 г.

Наситена със събития седмица, ама ще почнем от това, което ни е най-прясно – сладката победа на „Лудогорец” на „Армията”.

Още не свършил мачът, който хич не беше кратък, и Фейсбук фолклорът се отприщи – от те ти булка Спасовден до Спас направи първата копка на новия стадион.

Още преди забавните коментари на нашите фенове обаче коментаторите удариха дъното с безумните лафове, че Здравков се самонаранил, сякаш с кол е тръгнал от Разград, а Спас не трябвало да се радва, не бе, ще се извини.

Но всичко е добре, щом свършва добре, а това бяха едни хубави 3 точки на стадиона, който уж ще се реконструира, а междувременно ще опушват и трошат седалките на националния.

През седмицата „Лудогорец” рутинно продължи в следващия етап на „Купата на България”.

Остана само един мач до края на годината, ама доста важен – едно, че решава дали продължаваме в Европа напролет, а друго – трябва да се поизмие срамът от мача в Дания.

Вярваме в момчетата и в четвъртък сме на стадиона, нали така!

Прочие, макар това да мина тихомълком, но през тази седмица от „Лудогорец” дадоха и един урок по почтеност.

За пръв път от 12 години насам няма да има футболист сред десетте най-добри спортисти на Разград.

От „Лудогорец” не номинираха футболист за класацията, вероятно защото титуляр с българско гражданство през цялата година нямаше, а издигнаха кандидатурата на лекоатлета Лъчезар Вълчев.

Малко по-различен поглед показаха от борческите среди и не щеш ли Лъчезар – безспорния фаворит на 8 от 9 членове на комисията, която класира предложените от клубовете спортисти – остана на второ място.

Всъщност шампионът по троен скок вече спечели сърцата на съгражданите си, което прочие никак не е лесно.

Спомнете си как му организираха посрещане, когато през лятото се завърна с два златни медала, а преди дни запали светлините на Коледната елха.

Тази седмица 18-годишният Лъчо се отказа от 700 лева премия от благотворителен концерт на Федерацията на жените, като дари парите за болния свой връстник Марти, като скромно отбеляза, че „той има повече нужда от мен”.

Жестът му бе забелязан и още същия ден получи една от наградите „Доброволчеството носи щастие”.

Даже за него специално направиха 48-ми плакет при изработени 47.

Прочие това са награди предимно за деца, сторили добри дела – от грижа за бездомно котенце до организиране на мащабно благотворително събитие.

Колкото и да сме критични към всяко по-младо поколение, грешно е да обобщаваме, винаги има зрънца, които са морални и почтени, които са Човеци.

Още един спорт ни привлече вниманието през седмицата – боксът.

Защото в боксовия клуб творят история – за пръв път Разград има републикански шампион в бокса във възрастова група мъжа.

Мечтата е Благовест Неделчев да успее да спечели и квота за Олимпиадата догодина.

Стискаме палци.

И сменяме темата със спорта.

Тази седмица грейнаха 3 елхи.

Първо тази на „Биовет” – много добре измислено бе, че край нея игрите за децата бяха с научна насоченост, тъй като с това е свързана и дейността на фирмата.

Втората елха беше градската – на нея й тръгна по вода, заваля в началото на тържеството, но после поспря.

Макар в тазгодишната коледна украса на града да няма нови бляскави елементи, новата локация на елхата и сцената, на която през няколко дни ще има концерти, общият изглед наподобява коледно градче или улица и определено създава коледно настроение, ако не си станал по кривия начин сутринта де.

В събота пък грейна и първата селска елха – в Осенец.

Доста добра идея също, а и показа, че в селото има млади хора, има и деца, нищо че в един по-предишен мандат закриха детската градина.

Интересна тенденция в настоящия мандат на регионално ниво – шестима кметове от Североизтока, сред тях и разградският, се събраха и се разбраха заедно да отстояват общи приоритети.

Обнадеждаващото е, че са представители на различни политически сили и освен по градове, не се делят и по партии.

А е време едно българско правителство да обърне поглед към Североизтока, обединението изглежда като правилния начин това да се случи.

Останаха само кримките.

Доста катастрофи тази седмица.

И не, не е от лошото осветление.

Защото то не се е рязко променило през тази седмица.

А е от неспазването на правила.

Ще возиш детето си и ще преминеш на кръстовище на червен светофар.

И за къде точно бързаш?

Или няма да забележиш пешеходната пътека?

Не че пешеходците спазват правилата де, изскачат внезапно, не натискат бутоните на светофарите и т.н.

Още веднъж – правила.

Има ги във всяка сфера на обществения живот и еднакво не ги спазваме, после другите са виновни а най-често управляващите, които ние сме си избрали с гласуването или негласуването си.

Резултатът от тази седмица – две пострадали при катастрофи деца.

Загина и ловец, прострелян по невнимание от колега с криминално досие.

Тук резонният въпрос без отговор е – защо разполага с пушка човек с криминални прояви?

И отново случай на домашно насилие, този път в Острово син посегна на над 80-годишната си майка.

На финала куриозна кримка – от заложна къща сигнализираха в полицията след 2 месеца и половина, че клиент заложил монета с жълт цвят, за която твърдял, че е златна.

Ами пак че са се сетили.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *