4 април – 10 април 2022 г.

3 точки останаха до 11-тата поредна шампионска титла на нашия „Лудогорец” и може да се поздравим с нея още следващата неделя след мача със „Славия”.

Имаме и други добри и интересни новини, ама тази ни е най на сърце и е най-сериозният повод за радост и гордост на разградчани през последните години.

Мач имаме и в сряда, пак на „Хювефарма Арена”, но с „Левски” и макар да е в средата на седмицата, дано понапълним стадиона и продължим и за Купата на България.

И да насочим славните думи на Мечо Пух към купите и тяхното количество:

„Колкото повече, толкова повече.”

Освен слава инвестициите на братя Домусчиеви в Разград носят и пари.

По-старата им инвестиция в „Лудогорието” – „Биовет” стартира миналата година подготовка за изграждане на фотоволтаична централа за собствени нужди и процедурата вече е доста напреднала.

Дотолкова, че предстои на следващата си сесия Общинският съвет да вземе решение за учредяване на възмездно право на строеж на стойност 559 268 лв., тоест тези пари ще влязат в общинската хазна и ще се използват, за да живеем всички по-добре.

Сред интересните теми, които ще обсъждат съветниците на сесията в петък, са и безплатните детски градини и ясли, които ще се случат със задна дата от 1 април, както и възможностите и в Разград да се поставят подземни контейнери за отпадъци.

Като стана дума за Общинския съвет, чуваме, че там има леко прегрупирване – увеличава се броят на представителите на една гилдия – на секретарките, което прочие след точно една година в опозиция е първият случай в Лудогорието на понижен в длъжност представител на ГЕРБ.

Досега бързо се намираше работа на подобно ниво – бивш кмет стана заместник-директор, бивш зам.-кмет – зам.-директор и т.н., а пък сега: председател – секретарка, по модерному технически сътрудник, ама то срамна работа няма, казал го е народът и си е самата истина.

Междувременно започна вторият мандат на окръжния прокурор Тихомир Тодоров.

И някакси се натрупаха криминални новини.

Засякоха три групи нелегални мигранти от Афганистан за по-малко от седмица – младежи на възраст между 14 и 24 години.

Двама от пълнолетните получиха условни присъди за нелегалното преминаване на границата, а част от непълнолетните поискаха закрила и бяха настанени в една от „къщичките” от социалните услуги.

Спонтанно във Фейсбук възникна инициатива да им се осигурят дрехи и обувки и откликнаха доста хора.

Съдът разпореди арест за двама нашенци, които са извършили данъчни престъпления в Германия и немците сега искат екстрадирането им.

Излезе и присъдата за менте жениха от Севлиево, който завлече разградчанка с над 140 000 лв.

Присъдата е ефективна, оказа се, че има и съучастничка, чието наказание е условно.

Стана и катастрофа с микробус с двама пострадали, шофьорът – без книжка.

И малко екология в Седмицата на гората.

От Общинското предприятие „Разградлес” успоредно с традиционното залесяване проведоха и акция за почистване на нерегламентирано сметище в общинска гора край пътя Русе – Варна.

Чиста свинщина беше мястото, а сега е чиста гора.

Дано не се върнат там отново тези, които си хвърлят боклука в гората.

И на финала на щастливия уикенд остава културата.

През тази седмица видяхме колко добре може да изглежда една сграда от културната инфраструктура, ремонтирана от дарител, но и със съдействието на местната власт.

Зала „Филхармония” блесна, а и освен това се напълни за симфоничен концерт.

И се опроверга една стара максима, че никой не е пророк в собствения си град, защото един млад разградчанин – пианистът Фидоси Керчев – събра овациите на съгражданите си.

А през следващата седмица очакваме още две пълни зали при едно друго завръщане у дома – Лили Иванова в Кубрат и в Разград.

 1,813 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *