Огнян Обрешков: ТРЯБВА НИ ДЪРЖАВА С ПРАВИЛА, ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ

Огнян Обрешков е инженер с опит в промишлеността и транспортната инфраструктура. Съдружник и управител на фирми в Разград.

Учредител и председател на местната организация на Политическа партия „ДА България“ и общински съветник  от коалиция „Демократична България“.

Женен, с едно дете.

Огнян Обрешков е втори в листата на “Демократична България” за Разградски избирателен регион. За него може да се гласува преференциално – №25 в бюлетинета, преференция 102.

  • Господин Обрешков, отново ни предстоят парламентарни избори. Анализатори твърдят, че хората са уморени от гласуване. Какво ще им кажете, за да ги убедите да упражнят вота си на 2 октомври?
  • Моят личен девиз гласи: „ Да успееш в живота е като да свириш на цигулка. Трябва да се упражняваш всеки ден.“ Звучи малко  отвлечено в контекста на предизборната обстановка, но само на пръв поглед.

По-голямата част от българските граждани искаме  да  живеем в държава с правила, които  да са еднакви за всички. За да го постигнем, трябва да отстраним от властта хората, които превърнаха страната ни във феодални владения, като   раздаваха  обществени ресурси и постове на  партийни активисти и на обръчи от фирми, близки до тях.

В демократичните  общества смяната на властта става с гласуване. Ако искаме да не ни управляват корумпирани политици, трябва да гласуваме. Щом се налага да е по-често, значи тези, които   искаме модернизация на България, трябва да го заявим активно и отново. Трябва да станем повече на брой от другите, които искат да задържат статуквото, защото са наредени на неговата хранилка.

  • Кандидатите на Демократична България имат самочувствието, че  са професионалисти, които знаят как да се преборят с кризите, които притискат България.  Какви са Вашите послания към хората в Разград?
  • Аз съм инженер, имам опит в промишлеността и в пътното строителство. За мен няма съмнение, че Разград трябва да постигне растеж по-бърз  от  средното за страната, за да се  приближим до по-развитите региони.

Първото условие за това е да се подобри пътната свързаност с нови пътища  и да се поддържат добре съществуващите. Много години  този отрасъл  служеше за чейндж бюро, през което ГЕРБ  превъртаха пари от спестения асфалт. Когато  управлението мине в ръцете на партии, които искат реални реформи, каквато е Демократична България,  разликите ще се видят бързо.

Трябват промени във ВиК-сектора. И там  феодални  интереси на ниво общини спират процеса на консолидация на сектора. И така режат достъпа на Разград до средства от Брюксел, с които да се модернизира водната  мрежа в региона. В резултат на този съзнателен саботаж ВиК-дружеството  отчита огромни загуби, а домакинствата и бизнеса плащат най-скъпата вода в България. Аз задавам въпрос към хората и партиите, които управляват  Исперих: защо общината  не  се присъединява  към ВиК асоциацията в Разград. И препоръчвам на всички избиратели, преди да гласуват да се информират кой какво реално върши за тях или против тях.

Демократична България ще подкрепя политики, които радикално модернизират България. Ние вярваме, че бъдещето е на икономика, основана на знанието, че дигиталната трансформация и в стопанския и в публичния сектор ще  даде  на държавата  сила и скорост да се движи  с темповете на XXI век.

  • В Разград сте познат като човек, който активно спортува и поддържа каузата за  чиста природа. Достатъчно зелен ли е Разград?

Вярно е, аз обичам да  спортувам, активно карам колело, ходя на състезания, бягам с приятелите ми от „Зелена стъпка“. В Разград има много зеленина, все пак е центърът на Лудогорието, но му трябва още много, за да се модернизира зелената среда в парка, в кварталите, на „Пчелина“. Това как ще се развиват регионите и ще имат ли те достъп до  финансиране за  благоустройство зависи много от това как ще се управлява държавата. Защото  сега всички говорят за европейския план за възстановяване, но пропускат да подчертаят, че пари от Брюксел ще дойдат в България, ако  тя  приеме 22 закона, които ще  спрат злоупотребите  с парите на данъкоплатците и ще бъдат преследвани тези, които крадат. Сега чуваме крадците да викат „Дръжте крадеца!“, но този опит за  прехвърляне от топката към чуждата врата няма как да проработи.  И затова ще призова отново всички да гласуват. Ако искаме да си оправим държавата, на 2 октомври ще идем до урните и ще се доверим на разума – Демократична България, бюлетина №25.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *