856 първолаци в Лудогорието тръгват на училище в четвъртък

Общо 859 първокласници ще прекрачат за първи път прага на класните стаи на училищата в Лудогорието на 15 септември. Това стана ясно на традиционното съвещание на началника на РУО Ангел Петков с директорите на учебните заведения в региона за проверка на готовността за стартиране на учебната година 2022/2023. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

В община Разград първолаците са 392, в Исперих – 173, в Кубрат – 110, в Завет – 63, в Лозница – 51, в Самуил – 36 и в Цар Калоян – 34. Общо 10 334 ще са всички ученици от от I до XII клас в областта през новата учебна година. Броят на всички преподаватели пък е 1183.

В съвещанието присъствено взеха участие заместник-областният управител Найден Късов и началника на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР комисар Божидар Божков. Онлайн се включиха представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и директорите на училища в региона.

Комисар Божков заяви, че се усложнява ситуацията в областта с предлагане от криминалния контингент на наркотични вещества на подрастващите. Той призова педагозите да бъдат бдителни и при появата на съмнителни лица край училищата, да сезират веднага полицията.

От РЗИ припомниха, че от 15 септември до 14 октомври е в сила заповед на Здравното министерство, регламентираща спазването на противоепидемични мерки в детските градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *