РИК си получи печатите и ключа, на първото заседание си избра говорител

Областният управител Драгомир Златев връчи в събота на председателя на РИК-Разград Хубан Соколов трите печата, с които комисията ще работи, както и ключа за предоставеното от Община Разград помещение. Заседанията ще се провеждат в зала 102 на Община Разград.

„Всички имате богат опит в провеждането на избори. Вярвам в професионализма Ви. Сигурен, че ще забравите за политическата си принадлежност и ще работите като един отбор, за да бъде гарантирано честното, прозрачно и демократично провеждане на вота“, заяви областният управител. Драгомир Златев декларира, че РИК-Разград винаги може да разчита на неговата подкрепа и съдействие.

Съставът на РИК в 18-ти МИР Разград, определен от ЦИК, е: председател – Хубан Соколов, заместник-председатели: Светлана Неделчева и Жоро Чобанов, секретар – Нергин Хамдиев, членове: Маргарита Иванова, Драгомир Павлов, Росен Маринов,  Ралица Костова – Цветанова, Айсел Хасанова, Юмгюл Ахмедова, Силвия Великова, Ивелина Игнатова и Албена Тодорова-Йорданова.

На проведеното веднага след срещата с областния управител първо заседание на РИК са приети общо 10 решения, свързани предимно с организацията на работа на комисията. Членовете на комисията си избраха говорител, тази функция ще изпълнява Ивелина Игнатова. Определен бе и срокът, в който партиите могат да подадат документи за участие във вота – от 18 до 30 август. Назначени са и 6 технически лица и експерти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *