Препълнена зала за книгата на Бонка Цакова “Леканощници & други истории”

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът Добрин Добрев бяха сред множеството гости на представянето на книгата “Леканощници & други истории” на Бонка Цакова. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Сборникът от текстове, публикувани предимно в социалната мрежа Фейсбук, бе представен от неговия съставител и редактор Петър Пунчев. На практика в представянето обаче възможност да участват имаха всички присъстващи със своите спомени и впечатления за починалата миналия октомври авторка, която е дългогодишен директор на ОП”Паркстрой”, три мандата общински съветник, общественик, носител на общинската награда „За принос в местното самоуправление”.

Своите впечатления за Човека, Професионалиста и Съратника Бонка Цакова сподели и Кметът Денчо Бояджиев. Той си припомни както съвместната си работа с нея в началото на кариерите им, така и през последните 14 години, в които реализират идеите си за подобряване на визията на Разград. Кметът припомни и уменията на Бонка Цакова за работа с хора, създаването на добър екип в ОП”Паркстрой”, който продължава да твори красота в градините на Разград.

Съмишленици на Бонка Цакова в разнообразните й интереси също разказаха за въздействието й върху околните, за искреността и непримиримостта към фалша и несправедливостта, за  познанията й в различни сфери от живота, емоционално осмислени и пресъздадени и в текстовете от книгата.

Съставителят на книгата Петър Пунчев разказа, че се е запознал с Бонка Цакова във Фейсбук, разговорите първо протичат като конструктивни спорове, а след това намират общи интереси, той адмирира творческите й възможности и опитва да я убеди да издаде книга с текстовете си.

Спомени за майка си представи по-голямата й дъщеря Ирина Ганева, а с призив да четат писано слово, не само в интернет, към представителите на различните поколения, препълнили залата в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”, се обърна по-малката й дъщеря Яна Николова.

Какво е научил от Бонка Цакова разказа настоящият директор на ОП”Паркстрой” Иван Борисов. Възторзите и разочарованията на футболния фен Бонка Цакова припомни изпълнителният директор на ПФК”Лудогорец 1945” Ангел Петричев. Бранимир Фиданов – Диждей Бранко пък си спомни общите им музикални интереси и познания. Поетесата Цонка Донева също сподели емоциите си от общуването с Бонка Цакова.

С екземпляри от книгата “Леканощници & други истории” желаещите могат да се сдобият в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” – съобщи директорът Димитър Петров, който бе водещ на представянето на книгата. Книгата може да се закупи и чрез родствениците на Бонка Цакова ето ТУК и ТУК.

Още снимки вижте ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *