Десподов е „Футболист №1 на България за 2021 г.”, д-р Великов – също с награда от церемонията

Звездата на Лудогорец Кирил Десподов стана футболист №1 на България за 2021-ва година – съобщава сайтът www.sportal.bg. Нападателят на “орлите” събра 203 точки и спечели приза в конкуренцията на Мартин Камбуров и Георги Йомов, които останаха втори и трети. Общо 112 спортни журналисти от 41 медии дадоха своя вот в 61-ата анкета и определиха най-добрите в българския футбол за 2021 година. Победителите бяха обявени на церемония по модела на връчените в понеделник награди на ФИФА. С основен приоритет за опазване здравето на всички събитието бе виртуално.

“Много благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Направихте ме невероятно щастлив. Приемам го като голяма отговорност. Искам да благодаря на моето семейство, което винаги е зад мен. Искам да благодаря и на всички в Лудогорец. Разбира се и на моите колеги. Футболът е феномен, който трябва да радва и обединява хората. Нормално е да има разочаровани. Конкуренцията е доста сериозна. Искам специално да поздравя Мартин Камбуров за рекорда, който постави. Поздравявам го, както поздравявам и Георги Йомов. Надявам се и от тяхна страна да получа същото спортсменство. Надявам се да нямам контузии и да влезем в Шампионска лига с Лудогорец“.

На практика това е вторият футболист на “Лудогорец” с този приз. Владислав Стоянов бе Футболист на 2014 г.

Още един представител на шампионите е с награда от церемонията.

Докторът на Лудогорец Валентин Великов получи приза “Лъвско сърце” на името на Трифон Иванов по време на церемонията за Футболист на годината. Лекарят на “орлите” бе отличен заради намесата му при спасяването на датската звезда Кристиан Ериксен по време на Евро 2020.

Халфът колабира по време на мача с Финландия и само бързата интервенция на медицинските лица, включително и на д-р Великов спасиха живота на футболиста.

“Благодаря за наградата. Тя не трябва да бъде само за мен, а за целия медицински екип на стадиона в Копенхаген. За мен е огромно признание, още повече, че носи името на един от моите идоли – Трифон Иванов. Не се чувствам герой. Целият наш екип изпълняваше своите медицински задължения. Аз винаги съм предпочитал да върша своите задължения в сянка и да не излизам на преден план, а да върша съвестно нещата си на спокойствие”, каза Великов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *