Ето ги депутатите от Разградски регион в 47-мото Народно събрание

Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите на седемте парламентарни политически сили по региони със свое решение тази вечер.

Изненада в Разград не се получи и регионът не влезе във въртележката с разпределението на остатъците по системата Хеър-Ниймайер.

Така депутатските места се разпределят съобразно оригиналния брой на гласовете.

С два мандата е ДПС: Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ.

Избран депутат според ЦИК е Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, но тъй като тя вчера обяви, че ще влезе от Русе, депутат ще е вторият в листата Гюнай Хюсмен.

Дотук резултатът е дежавю от предходните избори през юли, и тримата бяха депутати и в 46-ия парламент.

Нова е и политическата сила, и името на четвъртия народен представител от Разградски регион. Новост е и, че от 2017 г., когато за депутат бе избран Денчо Бояджиев, Разград като населено място отново има свой представител в Народното събрание. Марин Шишев е родом от Разград, той е водач на листата на победителите в изборите ПП”Продължаваме промяната”. Марин Шишев е предприемач, търговец на етерични масла от 2015 г. Завършил е Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов. Работил е като главен експерт „Кредитиране“ в Обединена българска банка в Разград. През 2001 г. е началник отдел „Финансово осигуряване“ към дирекция „Следприватизационен контрол“ в Агенцията за приватизация на София. Шишев упорито работи за обединяване на сектора на производителите на етерични масла, за създаването и утвърждаването на търговската марка „Дестилирано в България“. Член е на Съвета на директорите на голям инвестиционен фонд. Шишев е член на Обществения дарителски фонд в Разград. Подкрепя финансово баскетболния клуб “Вълци” в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *