17 жалби за изборни нарушения, РИК мълчи

17 са вече жалбите, вписани в Eлектронен публичен регистър на жалбите и сигналите,
подадени до РИК и решенията по тях, а РИК-Разград е сметнала за необходимо да се произнесе по само една от тях – от петък.

В регистъра семпло са вписани предметите на жалбите и от текстовете става ясно, че освен за наличие на двама братя в една комисия, вероятно има и къде по-сериозни нарушения. Различни са и локациите, където се развива действието на нарушенията: Подайва, Мъдрево, Бисерци, Мортагоново, Веселина, Кубрат.

Засега в устен отговор има реакция по 3 от сигналите. Единият е за родство между членове на комисия в Исперихско. Вторият е за предизборни материали,  поставени върху собственост на Община Разград – по този повод РИК е указала на Кмета на Община Разград плакатите да бъдат премахнати. Третият сигнал с реакция е по жалбата на избирател от Бисерци, който, позовавайки се на Конституцията, е отказал да бъде сниман от репортер на БНТ, докато гласува в Подвижна секция. Оказва се, че този казус и стигнал и до ЦИК, откъдето са отменили решението на РИК-Разград, с което на репортера се разрешаваше да снима работата на подвижната секция.

По останалите сигнали още чакаме решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *