32-ма тийнейджъри участваха в екологичен форум на тема “Защитени територии в България”

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри екологичния форум „Защитени територии в България“, който се организира за осма поредна година от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Г-жа Расим поздрави както организаторите за чудесната инициатива, така и участниците за интереса, проявен от тях, по актуалните теми, свързани с опазването на околната среда. Тя призова младите хора да продължат да бъдат ангажирани с екологичните въпроси, за да съумеем заедно да опазим природата в общия ни дом – Планетата Земя.

Форумът бе посветен на 22 април – Международния ден на Земята. В него с презентации се включиха 32-ма участници от 15 образователни институции. Освен от учебни заведения в областния град участваха и ученици от V до XII клас от училища от: Исперих, Кубрат, Цар Калоян, Раковски, Подайва, Лудогорци и Юпер. Някои от участниците не присъстваха лично, но бяха изпратили своите презентации по темата.

Форумът няма състезателен характер, всички участници и техните ръководители получават грамоти и предметни награда – уточни директорът на ЦПЛР ЦУТНТ Цветанка Русева. В презентациите си тийнейджърите представиха интересни факти за защитените територии в България, те са над 1000 на брой и заемат повече от 5% от територията на страната.

Всички получени презентации ще бъдат качени на фейсбук страницата на организаторите Подкрепа Личностно Развитие (ЦУТНТ Разград) във видеоформат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *