Гръцка телевизия снима филм за Разград

Екип на телевизионното предаване „Balkania Express”, което се излъчва по националната гръцка телевизия ERT3, посети Разград в петък. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

От близо месец телевизионерите подготвят няколко епизода, посветени на България. Снимачният процес е по морските курорти и в Североизточна България, а готовата продукция ще се излъчи в телевизионен сезон 2021/22 г. Документалната поредица с туристическа насоченост е популярна в южната ни съседка, представя познати и не толкова познати дестинации на Балканския полуостров. Освен по националната гръцка телевизия, епизодите могат да бъдат гледани и в интернет пространството.

Режисьорът на продукцията Теодорос Калесис, мениджър продукция Нопи Ранти и двама видеооператори започнаха посещението си в Разград с интервю с Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. Той им представи Разград в исторически, географски и икономически аспект, разказа за хората, които живеят в региона. Сред обектите, които екипът на „Balkania Express” посети, бяха историческият резерват Абритус и Етнографският музей. Те се срещнаха и с ходжа Семих Осман от джамията „Ахмед бей” и с предприемача и един от инициаторите за изграждане на нова църква в Разград Бойко Обретенов, акцентът в разговорите с тях бе етническата толерантност, сътрудничество и добри  отношения между различните общности в Лудогорието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *