31 август – 6 септември 2020 г.

Разград

Честит Ден на Съединението, приятели на Разград24/7!

Нека са все по-малко нещата, които ни разединяват!

Което е трудно, българи сме си, пък и разградчани, хептен.

Ето и днес, в Деня на Съединението, на площадите в Кубрат и Исперих – малцина, ама поне от различни политически сили.

В Разград пък, на ново място, но хората бяха повече от минали нековидни години, макар да се криеха от слънцето под сенките.

Обаче понеже нямаше венци и цветя за протоколните снимки и обявяване, представители на някои политически сили – точно 2 – ни липсваха.

Да продължим с политиката.

Парламентарни избори сякаш няма да има, обаче в Разградско ще си имаме два броя частични.

И докато в исперихското село Къпиновци ще наблюдаваме класически сблъсък между чисто нов кандидат от ДПС и вече употребяван в други кампании, но изгубил, от ГЕРБ, в разградското Киченица си е чиста забава.

Там още се чудим кое е първо – яйцето или кокошката, имай предвид кой първи привлече чуждия кандидат.

За там може и спортен термин от фигурното пързаляне да се използва – двоен тулуп.

Та в Киченица двама от кандидатите рязко смениха политическите си партии – кандидатът на ДПС от редовните избори миналия октомври сега се явява от ГЕРБ, а пък доскорошният кмет на ГЕРБ – от БСП.

С чисто новичка кандидатура излизат само от ДПС, новичка, новичка – пенсионер на 63 години.

Та интересно ще е в Киченица на 27 септември, освен всичко и председателят на секционната комисия с елитно образование – на 21 години, а с Международна икономика и право.

Това ще ни е едно от зрелищата тази есен.

Че през тази седмица Кметът Бояджиев обяви, че няма да има Есенен панаир заради Ковид-а и настана такава мирова скръб и то включително сред тези, на които преди им пречеха миризмата на кебапчета и звука на чалгата.

Иначе и тази седмица – по двама, по трима на ден, де в болница, де вкъщи, предимно на възраст над 60 и с придружаващи заболявания, дадоха положителни проби.

Та по-добре да не се правим на смели, панаири е имало и ще има, още повече Кметът обеща и този да се случи, но по друго време, като поутихне заразата.

Положителна проба даде и капитанът на „Лудогорец” Светослав Дяков, от отбора го обявиха, ама за РЗИ-Разград сигурно е гражданин на Благоевград, защото още го няма в техните регистри.

Хората имат почивни дни, какво им се месим, ей вчера, събота, имаше в националния регистър 3 нови случая за Разградска област, може да е Дяков, може да е някой от отбора по шах, петанка, някой от детска площадка.

Като казахме детска площадка.

Тази седмица бе завършено реновирането на площадката до „Централ”, обединиха се общината, бизнеса и Обществения дарителски фонд за Разград.

И що за изрод трябва да си още на следващата нощ да потрошиш едното от двете съоръжения, които са за деца с инвалидни колички?!?!

Тука се сещаме за Хан Крум и за Георги Димитров от „Атака”, дето преди 20 години беше вързал един крадец на Ларго-то с табелка „Аз съм крадец”, помните ли?

Край градинката, за щастие, минавал бдителен гражданин и сигнализирал в полицията.

Да видим полицията какво ще стори, само да не е като съда, откъдето тази седмица се похвалиха, че са осъдили изнасилвач на непълнолетно момиче.

Непълнолетно, ама било преди повече от 10 години, сигурно вече има дете във втори клас.

Хич не е за хвалба това окъсняло правосъдие.

От екоинспекцията в Русе пък тази седмица установиха куп нарушения в пречиствателната станция, за което глобиха „Водоснабдяване Дунав”.

Не свързват пряко нарушенията с миризмите, ама намекват.

Отделен е въпросът, че нарушенията са свързани с амортизираните съоръжения в пречиствателната станция, а за ремонта им трябват мнооого пари, които държавата не дава, понеже ВиК-тата в региона не се обединиха в една асоциация и така си седим в Делиормански триъгълник вече доста години.

И както се полага в една уважаваща себе си медия, завършваме с две добри новини от културата и спорта.

Тази седмица областният управител Гюнай Хюсмен внесе в общината за издаване на строително разрешително проекта за реставрация на джамията „Ибрахим паша”.

След издаването на разрешителното ще може да започне реставрацията на запуснатия от десетилетия паметник на културата, които може да увеличи осезателно туристопотока в Разград.

А в спорта такъв късмет изтегли „Лудогорец”, че чак да не ти се вярва, ако си фен на отбора де, ако си завистник – сигурно вече си зелен от яд.

Тази година УЕФА малко отмени Националната лотария, като въведе опция два от отборите, отпаднали от Шампионска лига в Лига Европа, да прескочат един кръг във втория по сила турнир.

Е, „Лудогорец” се оказа единият отбор и на практика ще играе след месец почивка от евротурнирите.

Това е добре, защото ще имат време да се стиковат новите футболисти, че продължихме с покупките, освен това дотогаз ще са се изреди всички с Ковид, пък дано тая пущина не повтаря.

Макар и с един титуляр и една резерва в националния отбор, тъй плюеният от спортните „журналисти”, „Лудогорец” пак отчете положителен принос – атаката за единствения гол в мача с Ирландия започна от Антон Недялков.

А националният екип добре му стои на Сисиньо, а?

 2,926 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *