300 торбички с лакомства раздадоха в акцията “Бонбони за смет”

Голям интерес след малките жители на Разград предизвика възобновената акция „Бонбони за смет” – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Акцията е част от пролетното хигиенизиране в общината, но не се провеждаше през последните няколко години заради COVID-пандемията.

Първата акция под този надслов е проведена през 2000 г. – припомни заместник-кметът Добрин Добрев, който посети пункта в жк „Абритус” – Обръщалото на Водна централа. Част от децата, живеещи в района, идваха по няколко пъти до пункта с пълни торби с боклук, събран в квартала. Срещу всяка торба с боклук получаваха торбичка с лакомства, в която има и номерче за томбола с предметни награди. Тя ще се тегли в 17,30 ч. на 9 май пред Общинския културен център (Новия театър) като част от инициативата „Дни на Европа” непосредствено след като в 16,30 ч. бъдат наградени и останалите участници в пролетното хигиенизиране по категории: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. След томболата в 19,00 ч. ще има концерт на разградски таланти и на Тото и Лъчо от група „Скандау”.

300 торбички с лакомства бяха раздадени днес на децата, които се включиха в акцията. Целта е да стимулираме подрастващите да са по-активни, както в опазването на природата, така и при даването на пример на нас, по-възрастните – заяви заместник-кметът Добрин Добрев.

Пунктове имаше и в жк „Орел” и на площадката до хотел „Централ”.

Снимки от акцията „Бонбони за смет” можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *