30 семейства на деца от социалните услуги получиха хранителни пакети от Община Разград

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим участва в предоставянето на 30 хранителни пакета предимно на деца-потребители на социални услуги – съобщават от пресслужбата на местната управа. По 11 вида хранителни продукти от първа необходимост получиха семействата на деца, посещаващи Центъра за работа с деца на улицата и Дневния център за деца с увреждания. Един от пакетите бе предоставен на родителите на убитата в края на миналата година наша съгражданка Силвия Петрова, те се грижат за трите й деца.

Във всеки от големите кашони има по: 5 литра олио, 2 кг. брашно, 1 кг. фасул, 1 кг. червена леща, 1 кг. ориз, 1 кг. сушено грозде, 830 гр. доматено пюре, 600 гр. фурми, по 500 гр. макаронени изделия паста, спагети и халва. Продуктите са от Турция, предоставени чрез БЧК на Отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград. Тъй като родителите и настойниците на част от децата – потребители на двете социални услуги – нямат и добри финансови възможности – хранителните продукти бяха предоставени, за да се осигури по-добро и здравословно хранене в семействата.

Капацитетът на Дневния център за деца и младежи с увреждания е 25 места, в него деца с различни заболявания, удостоверени с решение на ТЕЛК, получават възможност за социална интеграция и създаване на умения за самостоятелност чрез необходимите за тях видове терапия. Центърът за работа с деца на улицата се намира в същата сграда – на бившия Дом „Майка и дете“, той е с капацитет 15 места, посещава се от деца в риск, социално неглижирани и необхванати от образователната система.

Родителите и настойниците на децата, които получиха дарението, изразиха удовлетворение от подкрепата както чрез социалните услуги, така и с хранителния пакет, който ще осигури храната в домовете им за известен период. Заместник-кметът Хабибе Расим ги увери, че социалната политика на Община Разград е насочена към подобряване качеството на живот на жителите на общината, които са в нужда. Затова и социалните услуги, предоставени от Общината, са с грижа към хора с различни потребности и социални нужди – деца, самотни и възрастни хора, хора с увреждания, хора от уязвими етнически групи и други.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *