30 зрелостници не се явиха на матурите, абитуриентите от Ясеновец не излизали от къщи след като им направили тест за COVID-19

Без проблеми е минал държавният зрелостен изпит по Български език и литература в Разградско днес. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

От допуснатите до матурата 779 зрелостници не са се явили 30 човека. Във всяко от училищата, в които трябваше да се полага държавния изпит, са отсъствали по няколко човека, само в Цар Калоян не е имало отсъстващи от 13-те допуснати. В Завет от 43-ма не са се явили 4; в Исперих 3 от 127, в Кубрат 3 от 77, в Лозница 3 от 52, в Самуил 2 от 38, в ПГХТБ”Мария Кюри”-Разград – 1 от 98, в ПГТС”Христо Смирненски” – 3 от 73, в ПГО”Станка Николица Спасо-Еленина”-Разград – 4 от 75, в ПГССХВТ”Ангел Кънчев” – 1 от 32, в ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград – 2 от 98, ППМГ”Акад. Н.Обрешков” – 4 от 98.

Отсъстващи квестори не е имало, не се е наложило резервните квестори да заменят титуляри.

Петков допълни, че не е имало и проблеми с явяването на 14-те зрелостници от Ясеновец, където вече има 14 потвърдени случаи на COVID-19. На 28 юни им бяха направени PCR-тестове, всички бяха отрицателни. След тази дата здравният медиатор и кметът на Ясеновец са имали ангажимент да наблюдават зрелостниците да не напускат домовете си до деня на матурата.

На държавния изпит днес не е засечен нито един преписвач.

Работите на зрелостниците потеглиха към София за проверка в следобедните часове.

 1,994 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *