30 декември 2019 г. – 5 януари 2020 г.

Появихме се на картата.

То стана миналата година, ама тази седмица.

Все си мърморехме, че в прогнозата за времето по Нова Тв Разград не съществува, дори и след като телевизията стана емен-емен разградска – на Домусчиев де.

Е, вече сме на картата на прогнозата за времето, не ни показват всеки ден и във всяка емисия, ама все е нещо.

Да си пожелаем през Новата година да сме по-често и в новините, но с позитивни събития.

Че иначе годината започна постно откъм новини, даже сега ни е трудно да сътворим 24-те обзорни изречения.

А и ви чакаме да изберете Събитието на 2019-та измежду 9 събития, които ви предложихме.

Новата започна с много светлина и гърмежи, които създадоха радост за едни и дискомфорт на други.

Собствениците на домашни животни още преди Новогодишната нощ призоваха да се забранят фойерверките, както вече се е случило по други региони.

Апелите им станаха по-силни във Фейсбук след новогодишните зари, защото дори и затворените в жилищата на стопаните си кучета и котки полудяха, пък какво остава за бездомните, сигурно още сънуват пиратки.

И да станат факт забраните за фойерверки, надали ще се намери кой да контролира спазването на подобно решение, тъй че отсега обмисляйте къде да се евакуирате заедно с домашния си любимец за следващата Нова година.

В първите дни на Новата броихме имениците, на Васильовден над 500, на Йордановден – 1200, на Ивановден – 2300, а като прибавиш и по-малко популярните имена, които празнуват в първите дни на годината, няма да остане семейство без именик, а то където има един, обикновено се появява и втори под формата на внук, а понякога и на дете.

По празниците ставаме добри, така беше и сега.

Във Фейсбук плъзна информация за бездомник, който спи на дюшек пред недовършената спортна зала „Лудогорец”.

И хората, и институциите бързо се задействаха и мъжът вече е настанен от общината в обособено помещение в Дома за стари хора.

Разбира се, появиха се разнопосочни мнения относно това доколко му е необходима подкрепа, но хуманното отношение все пак надделя дори и в социалните мрежи.

С яд каръшик, както се казва по нашите земи, социалните мрежи реагираха на класацията „Футболист на 2019 г.”.

Очакванията и на лудогорските фенове, и на безпристрастните любители на футбола бяха за №1 да бъде избран Антон Недялков.

Тони не само няма слаб мач за клубния си отбор в родното първенство, но се представя добре и в националния отбор, въпреки нивото на колегите си там, а освен това бе единственият българин в идеален отбор на евротурнир, в случая „Лига Европа”.

Това обаче се оказа недостатъчно за 112 „спортни” „журналисти”.

Кавичките не са ни се изпуснали от клавиатурата случайно.

Съвсем нарочни са, защото нито от спорт разбират, нито от журналистика тези 112 журиращи, от които една трета са с червени очила, втората трета – със сини, а третата просто обичат да мразят.

Не е за пръв път да ощетяват по такъв субективен начин „Лудогорец” и едва ли ще е за последен.

Ето затова е най-добре стриктно да си спазваме правилото „Бий, за да те уважават”, а не честичко да се лигавим и им пускаме бонуси, като да се доближат на 4-5 точки до нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *