29 юли – 4 август 2019 г.

Все по-силно мирише на избори в Лудогорието.

Вече всяка седмица излиза наяве по един кандидат.

Тазседмичният всички си го знаеха предварително, ама поне очаквахме от кумова срама някоя алтернатива да излезе, че така малко на Априлски пленум приличаше номинационното събрание на ГЕРБ – с един против и един въздържал се бе излъчена кандидатурата на д-р Валентин Василев за втори мандат.

Вероятно в този момент започна банкетът в БСП, където, видимо доволни, потриват ръце, защото най-добре знаят, че хората търсят нещо ново всеки път на изборите и не е лесно след управленски мандат да докажеш, че е успешен.

То в нашия случай е даже невъзможно, дори в благодарствената си реч кметът Василев направи нещо като обзор на неудачите си за 4 години, това продължи около 20 минути.

На това събрание ясно се очерта кадровото безсилие в ГЕРБ-Разград – наложи се да се даде почивка, за да се намислят кандидатури за общински съветници, че да станат 33, колкото са членовете на местния парламент.

Стигна се дотам и майка и син да са в листата, та се питаме за кого ще гласува преференциално съпругът и баща в това семейство, дилема си е.

ГЕРБ не бяха си намислили и кандидата за кметство Ясеновец, че то без Ясеновец през този век никой не е печелил избори в Разградско, пък и миналия така беше.

И докато това събрание беше сериозно и взе важни решения, сесията през тази седмица мина в игри и закачки.

В епицентъра отново бе Иво Димитров от Реформаторския блок.

Насред заседанието на Общинския съвет той се яви с осемкилограмова диня, която подари на кмета, поводът бе проявеният от Василев интерес към новото амплоа на Димитров – резач на дини на протестното бягане на „Зелена стъпка“ „В свински тръс срещу свинщината“.

И ето тук „Разград24/7“ с летящ старт влезе в устата на чиновниците в Белия дом, без даже да сме го търсили точно по този начин.

Ключова се оказа не динята, и ние ядохме от нея, вкусна беше, а думата „пушалня“.

Използвахме я, за да обозначим мястото, където съветниците бяха почерпени от кмета с парчетата диня.

Информацията, че въпреки всички законови забрани, чиновниците в Общинска администрация имат място в сградата, където пушат, без това да е особено законно, разбуни социалните мрежи и още на следващия ден помещението бе барикадирано по кметско нареждане с две масички и сега човек един пейзаж не може да си снима от тераската, от която преди време Иван Стойчев заплашваше да скочи.

Та това е силата на медията, в нашия случай – на нашата, затова търсете ни, насреща сме – било за диня, било за пушалня, но най-вече за добри новини.

Тази седмица добрите новини бяха според нас две.

„Лудогорец“ се върна на правия път на победата и размаза повярвалите си исландци с 4:0, няма да е лошо обаче за следващия мач от „Лига Европа“ – на 8 август – да сме повече на стадиона, момчетата имат нужда от кураж и подкрепа.

Другата добра новина е нова инвестиция от „Пилко“ – 8 милиона лева влага един от най-големите работодатели в региона в нова люпилня, открива и 50 работни места.

Ето тези новини с най-голямо удоволствие ги пишем.

Обаче взе да ни писва от новините, свързани с чумата.

Тя успя да уплаши и мотористите.

„Лудогорски братя“ сами взеха решение да не провеждат и тази година традиционния си мотосъбор.

А малко след тяхното решение дойдоха и първите положителни проби за АЧС в Разградска област – във „Воден Ири Хисар“.

One Reply to “29 юли – 4 август 2019 г.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *