280 бегачи и колоездачи участват в седмия „Лудогорски маратон” утре

280 любители на бягането сред природата и колоездачи ще се състезават в местността „Пчелина” утре, 16 август, в седмото издание на организирания от разградския клуб „Зелена стъпка” „Лудогорски маратон”.

За втора поредна година състезанието се провежда при екстремни условия. През 2019 г. върлуваше Африканска чума по свинете и тогавашната общинска управа забрани провеждането на маратона на предварително обявената дата и той се случи месец по-късно. Тази година пък в целия свят се редуцира провеждането на масови събития заради зараза по хората – COVID-19. Тъй като е на открито и може по-лесно да се спазва социална дистанция и да се прилагат противоепидемични мерки, властите не се възпротивиха на провеждането на събитието. То ще се случи при прилагане на дезинфекционни мерки.

Общо 6 са дисциплините, за които са се записали участниците. Най-много участници са се записали за 21 км. бягане – 79 човека. Сред тях има и един италианец. Заради заразата и ограниченията в пътуванията, в състезанието има само още един чужденец – американец, който живее в България.

64 са колоездачите, които ще карат 42 км. 51 са бегачите на 11 км., в тази дистанция са най-младият и най-възрастният състезател – 12-годишната Памела Ени от София, която всъщност е родом от Мъдрево и 74-годишният Иван Грозев от Русе. 30 са състезателите в класическия маратон – 42 км. 28 са се записали за дуатлона – 42 км.колоездене и 21 км. бягане. 20 деца са се записали в детското бягане от 2 км.

Първият старт утре от голямата поляна на „Пчелина” е в 7,00 ч. на участниците в дуатлона и на колоездачите. През 5-10 минути до 7,30 ч. стартират и останалите участници.

Контролните и подкрепителни пунктове са през около 5 километра. На пунктовете и старт/финала са осигурени вода, плодове, основни медицински принадлежности, чували за боклук.

Награждаването е насрочено за 14,30 ч.

Събитието се провежда с подкрепата на: Община Разград, Интер Иженеринг 10, Агрохимконсулт 3, Leya, Хрус-хрус, High5, Магазини Яко, Getka, Gold Nutrition, Terra Ross, общински съветници от Общински съвет-Разград Иво Димитров и Джипо Джипов.

 1,459 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *