2510 доброволци от Разградско участваха в „Да изчистим България заедно”

2 510 доброволци от седемте общини в област Разград участваха в тазгодишното девето издание на организираната от bTV Media Group инициатива „Да изчистим България заедно” – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Сред тях са представители на 55 ведомства и фирми, 60 учебни заведения, 25 сдружения и неформални групи се включиха в инициативата. Сред тях доброволци от териториални структури на централната изпълнителна власт, общински администрации, кметства, учебни заведения, фирми,социални услуги, читалища, също и неформални групи граждани, живеещи на една улица или в един блок.

От Областна администрация-Разград информират още, че заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, главният секретар Михаил Тодоров и служители в Областна администрация почистиха крайпътните участъци по булевард „Априлско въстание“ от паркинга пред хипермаркетите „Лидъл“ и „Технополис“ до паркинга пред Националния археологически резерват „Абритус“. Общо 15-те събрани чувала с боклук бяха поставени до контейнер на паркинга пред резервата „Абритус“ за извозване от Община Разград.

От местната управа пък съобщиха, че Общинска администрация е избрала да почисти нерегламентирано сметище в покрайнините на града, източно от ул. „Петър Берон“ /зад бившата стоматология/, като в почистването се е включил и кметът д-р Валентин Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *