25 юли – 31 юли 2022 г.

Две добри новини, че и още една, се борят коя да е първа в обзора.

Започваме с тази, която касае повече хора.

Събра се Североизтокът на Панаир на киселото мляко в Разград.

Беше пъстър и вълнуващ празник, занаятчии напълниха централните улици с оригинална продукция, а сцената на „Ларгото” се тресеше от вихрените танци.

Още не е отшумяла Ковид-ситуацията и един от съставите отпадна в последния момент, та останаха само 3 чуждестранни, ама пък сред най-атрактивните – завладяващите мексиканци, елегантните грузинци и зашеметяващите египтяни.

Малка Клеопатра бе избрана за Кралица на Панаира, с подгласнички: невръстно, но очарователно грузинче и родна разградска хубавица.

Разградският панаир се оказа и мястото, на което се появи ново побратимство – между немския и единия румънски побратим на Разград.

Тъй е в Европа, побратимът на моя побратим е и мой побратим.

Другата добра новина на практика стартира в понеделник, но договорът за довършване на ремонта на спортна зала „Абритус” бе подписан през отминаващата седмица.

Видяхме на снимки и как изглежда отвътре залата, хич не е зле, а какви мачове я чакат само.

Да не пресече черна котка път, ама все пак това, което кметът-баскетболист цял мандат не можа да направи, кметът-адвокат е на път да случи.

Май не е работата нито толкова до професия, ни до партия, а до чисто можене и работещ екип.

Третата добра новина е добра за свободата на словото, а не за слободията.

Справедливият разградски съд и на втора последна инстанция подкрепи жалбата на Община Завет срещу неправителствена организация за клевета.

Сега сигурно селфитата за съзидателно правосъдие ще намалеят, ама не ни се съвсем вярва, по-скоро прогнозираме, че ще се насочат към институции и хора, на които не им се губи време да се обясняват, че нямат сестра.

Докато и на тях не им писне и си наемат адвокат.

Иначе това дело е наистина много важно за гражданското общество, тъй като показва, че всеки трябва да носи отговорност не само за делата, а и за думите си.

Това беше едно от последните решения на съда преди да излезе във ваканция, обаче канцелариите не затварят и жалби могат да се внасят и през август.

Сред последните решени дела бе и едно наказателно, чудесен пример за бързо правосъдие.

Само месец след престъплението си влиза в затвора царкалоянчанин, карал с 3,34 промила алкохол и забележете – задържан от двама свои съграждани.

Те, царкалоянчани, не се славят с тих нрав, та е цяло чудо, че само са извършили граждански арест, а не и друго.

Друго едно дело обаче не ни впечатли така положително.

Административният съд обяви за дискриминационна разпоредба от Наредбата за подпомагане на спорта, понеже преимуществено се давали пари от общинския бюджет за детски спорт.

Моляяя?

Наистина ли някой смята, че вместо за малки баскетболисти и лекоатлети трябва от общинския бюджет да се дават пари за стрелба с пистолети и карабини при това от хора, на които очевидно не им липсват средства да си купят скъпи оръжия?

И тук е гръмовно според нас мълчанието на ФБ-обществото, което е много бойно при всяка снимка на хлътнал капак на шахта или дупка в асфалта.

Тихичко е и обществено недоволство при решението на Общинския съвет за отхвърляне на инвестиция в соларен парк над жк „Орел”.

Да, името „Иво Прокопиев” не привлича позитиви, но то е предимно поради внушенията от една партия, или от две, ама много добри в пропагандата.

Човекът няма присъди, не го лови и Магнитски примерно.

Верно, че човек за едното красно име живей, ама само за лоша слава на името ако се отказваха пари, колко общини и болници щяха да отхвърлят парите на най-големия частен дарител от началото на пандемията от Ковид.

Прочие този дарител имаше тази седмица рожден ден и освен, че прокуратурата му направи чуден подарък, неговите хора от ДПС в Разград в същия ден почерпиха с по една студена вода чакащите пред Паспортна бъдещи избиратели наесен.

Така ще е, започват почерпките.

Започва и работата на полицията с нова измама –а за интернет продавачи на пелети, та внимавайте.

Трябва да внимава много и нашият „Лудогорец”, че аха да изтърве влака в Ирландия.

Доста слаба игра и жив късмет, който надали ще ни покрие срещу старият познайник „Динамо”-Загреб.

Във вторник всички на стадиона да даваме сили на нашите шампиони!

„Лудогорец”, оле!

 3,096 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *