25 акта и 33 фиша през уикенда съставиха пътните полицаи в Лудогорието

Пътна полиция

19 екипа с 36 служители са участвали през почивните дни в мащабната операция на „Пътна полиция“, която върви в цялата страна – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Тя бе разпоредена от главния секретар на МВР и стартира в 14.00 часа на 14 декември. От 8.00 часа на 20 декември до 8.00 часа на 23 декември на територията на ОДМВР-Разград са констатирани 8 нарушения, свързани с неизползване на обезопасителни колани и системи. Засечени са 5 случая за нарушение на хоризонталната и вертикалната маркировка, както и един случай на шофиране след употреба на алкохол. Общо са съставени 25 акта и 33 фиша от органите на реда. Специализираната полицейска операция продължава и през следващите дни.

От 20 декември до 1 януари се провежда и специализирана операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“. Максимален брой екипи от полицейски служители ще следят за спазване на разпоредбите на Закона за движение по пътищата от страна на водачите и пътниците в превозните средства. Целта на предприетите мерки е да се гарантира безопасността на движението и да не се допускат тежки пътно-транспортни произшествия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *