240 малки творци участваха в конкурс на разградска фондация за подкрепа на деца с акушерска пареза

Наскоро създадената разградска фондация „За нашето бъдеще“ организира конкурс за детски рисунки, в който се включиха 240 деца – колективни и индивидуални участници. Това бе първото мащабно събитие на организацията, която има за цел да подпомага децата с брахиален плексус (акушерска пареза). Фондацията съществува от лятото на тази година, след основните й цели е и провеждане на информационни кампании за заболяването.

Конкурсът на „За нашето бъдеще“ бе на тема “Две ръчички“, децата трябваше да изобразят животно/любим герой като РЪЧИЧКА и/или да рисуват това, което правят с две ръце, като използват иновативната техниката предложена от JOVI – рисуване с пластилин.

Конкурсът се проведе онлайн, за участие бяха изпратени 103 творби на малки автори от различни краища на България: Варна, Враца, Глоджево, Димитровград, Добрич, Дупница, Кюстендил, Нова Загора, Павликени, Плевен, Пловдив, Първенец, Радомир, Разград, с. Крайници, с. Оселна, с.Самораново, Самоков, Сеново, София, Търговище.

Участниците бяха разделени в три възрастови групи, а гласуването и класирането за творбите беше на база харесвания на публикациите в специално създадената група във фейсбук Рисувай на тема: “Две ръчички” с пластилин Jovi https://www.facebook.com/groups/399921028944797   .

Ето къде отидоха наградите:

  • I възрастова група (до 6 г.)

I място – Адриана Чотрова 6г. – гр. Пловдив

II място – 3 група “Барбарони” ДГ “Радомирче” 5г. – гр. Радомир

III място – Явор Грозев  4г. – гр. Варна

  • II възрастова група (7-10 г.)

I място – Армина Невзат 8г. – гр. Разград

II място – Христиана 7г. – гр. Разград

III място – Владислав Христов 9г. – гр. Разград

  • III възрастова група (11-14 г.)

I място – Мирослав Андреев12г. – гр. Разград

II място – Симона Петрова 13г. – гр. Варна

III място – ОУ “Св. св. Кирил и Методий” -Сеново 12г. – гр. Сеново

 

Наградите бяха осигурени от „Фистокомерс“ ООД – раници на марката Габол (за първо място) и комплекти от продукти на марката JOVI (за второ и трето място).

Конкурсът бе част от поредицата инициативи за повишаване на осведомеността относно диагнозата “увреждания на брахиалния плексус”, организирани от Фондация “За нашето бъдеще” през октомври и ноември 2022 г.

Резултатите от първия конкурс за детска рисунка, организиран от Фондацията, показват, че интересът към подобни събития е удивителен – смятат организаторите.

Децата, родителите и учителите показаха своята съпричастност към децата с диагнозата увреждания на брахиалния плексус.

Всички участници в конкурса получиха сертификати за участие.

Фондация “За нашето бъдеще” изразява огромна благодарност за ентусиазма, желанието и прекрасните рисунки, които изпратиха всички участници в конкурса в подкрепа на децата с увреждания на брахиалния плексус.

Благодарят и на Фистокомерс ООД за това, че са повярвали в тяхната Кауза, за персоналната ангажираност, корпоративната социална отговорност и приноса за провеждането на този конкурс за детска рисунка на тема “Две ръчички”!

 2,786 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *